Man doodgestoken, verdachte aangehouden

Datum
woensdag 19 augustus 2020
Adres
Woenselse Markt
Plaats
Eindhoven

Het slachtoffer - de 28-jarige Yassine Amiz uit Turnhout, België - raakte omstreeks 22.00 uur ter hoogte van bakkerij Michiels in gevecht met een 31-jarige man uit Eindhoven. 

Reanimatie mocht niet meer baten.

De dader vluchtte, maar kon een paar uur later worden aangehouden. Hij was al een bekende van de politie.

De moord staat overigens op beeld. 

Volgens de Gazet van Antwerpen vond de steekpartij plaats 'aan' Café Bar Enjoy (op nummer 10) en was de aanleiding een banale ruzie.

Getuigen zagen Aziz - getrouwd met een Nederlandse, vader van een jonge dochter - buiten bellen; hij was boos en schreeuwde een paar keer.

Na dat telefoontje liep hij de bar binnen. Althans, wilde dat doen. Maar mensen lachten, en mogelijk dacht hij dat ze om hem lachten. 

In de woordenwisseling die volgde trok een van de gasten op het terras een mes. Maar daar liet Aziz zich niet door afschrikken. 

Daarop ontstond een vechtpartij en werd hij gestoken. Terwijl hij op de grond lag, werd hij nogmaals gestoken. 

Het is de vijfde moord in Eindhoven dit jaar. In februari overleed een Somalische asielzoeker na te zijn mishandeld. In april werd Joeri Veenstra doodgeschoten. In juli werd Peer dood op de bank aangetroffen en begin augustus werd een 81-jarige man in een psychiatrische instelling gewurgd door een medepatiënt.

Sinds 2000 werden in Eindhoven 64 mensen vermoord.

 21,8
KNMI Eindhoven – 19-08-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:48

Reacties (0)

Log in om te reageren