Dode op straat - en twee honkbalknuppels

Datum
zondag 16 augustus 2020
Adres
J.A. de Bree-Meijerstraat
Plaats
Hoogkerk

Rond 3.45 uur kreeg de politie een melding over een vechtpartij. Ze trof het 51-jarige slachtoffer zwaargewond aan. Hij was mishandeld; op straat lagen twee honkbalknuppels.

Mogelijk werd hij ook gestoken. 

Hulp mocht niet meer baten, de man overleed ter plekke. Zijn identiteit is officieel nog niet bekengemaakt, maar het gaat om de Groningse Griek Lazaros Kounatidis. Hij was eigenaar van restaurant Olympia in de Zwanestraat.

Kounatidis kwam zijn zoon te hulp, die had gebeld en gezegd dat hij ruzie had en bang was. Aldus de vrouw van het slachtoffer in het Dagblad van het Noorden.

Er zijn overigens twee Griekse restauranthouders in Groningen met deze naam.

Drie mensen (23, 24 en 51) werden aangehouden. 

De 51-jarige is de 'officieuze voorzitter' (Dagblad van het Noorden) van ontmoetingsplek Suikerhonk aan de Zuiderweg. De 23-jarige is zijn zoon en de 24-jarige een vriend van zijn zoon. 

Het was een vriendengroep. In het verleden waren de drie verdachten regelmatig te gast in Lazaros’ restaurant Olympia in de Zwanestraat in Groningen. 

Maar kennelijk was de vriendschap voorbij. 

Op 9 september 2020 werd een vierde verdachte aangehouden, een 20-jarige man uit Westerkwartier.

De vechtpartij vond aan het einde van de straat plaats, midden op de rijbaan. Het slachtoffer werd aan de andere kant van de straat gevonden, ter hoogte van nummer 1.

 22,8
KNMI Eelde – 16-08-2020

Bijgewerkt: 10-09-2020 12:04

Reacties (0)

Log in om te reageren