Doodgestoken na besloten feest

Datum
zaterdag 15 augustus 2020
Adres
Breskensweg
Plaats
Almere

De steekpartij vond plaats tussen 2.00 en 2.15 uur op de parkeerplaats van Paragon zalenverhuur, waar een besloten feest werd gehouden. 

Het slachtoffer was de 26-jarige Fanuel Berika, die in 2018 vanuit Suriname naar Nederland was gekomen om hier te werken.

De politie hield drie mannen aan, van 17, 24 en 27 jaar. Twee van hen werden weer vrijgelaten, maar blijven verdachten. Op 24 september en eind oktober werden verdachten vier en vijf aangehouden.

Toen Berika in Nederland arriveerde, trok hij in bij zijn nicht en vond werk als stratemaker, tuinman en schoonmaker. Hij was die avond op de verjaardag van een vriend geweest en daarna naar het feest in Paragon gegaan.

Op beelden zien we hem dansen.

Kort na 2.00 uur ontstond op de parkeerplaats ruzie. De nicht van Berika reed op dat moment juist weg, maar ze keerde om nadat haar kinderen op de achterbank hadden geroepen dat Fanuel 'werd doodgemaakt'.

Aan de ruzie namen tussen de vijftig en honderd mensen deel, Berika bleef zwaargewond achter. Hij overleed ter plaatse.

Het is de politie nog niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd en vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld, zich alsnog te melden. Dat kan via dit tipformulier

Zeker als ze beelden van de ruzie hebben gemaakt. Dat kan vertrouwelijk via WhatsApp: 06-27 21 53 87.

In Suriname liet Berika twee kinderen achter; zijn vriendin hier was zwanger van hem. 

 22,2
KNMI Lelystad – 15-08-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:46

Reacties (0)

Log in om te reageren