Hij liep terug en pakte een mes

Datum
dinsdag 14 juli 2020
Adres
Romolenstraat
Plaats
Haarlem

Kort na 18.00 uur brak in de zolderwoning een korte maar hevige brand uit, tijdens de bluswerkzaamheden werd de 63-jarige Wahid gevonden. 

De politie hield de 55-jarige Edwin D. aan. De man liep op straat met een mes in zijn hand. Hij had omstanders al gevraagd de politie te waarschuwen.

Volgens De Telegraaf woonden op de zolderverdieping drie mannen (van verschillende komaf) en deed een van hen aan duiveluitdrijving.

Maar dat bleek niet de aanleiding te zijn. 

Volgens de advocaat van de verdachte had zijn cliĆ«nt bezwaar gemaakt tegen het lawaai dat het slachtoffer maakte. Die zou hem daarop met een hamer hebben aangevallen; hij raakte gewond in zijn gezicht.

Met andere woorden: zelfverdediging. 

Maar dat verhaal paste niet bij de aangetroffen bloedsporen. 

Dat wil zeggen: slechts gedeeltelijk. 

Volgens het OM klopte hij bij het slachtoffer aan en kreeg hij (inderdaad) een klap, maar liep hij toen terug naar zijn eigen kamer en pakte een mes.

Daarmee stak hij Wahid in zijn rug en - nadat het slachtoffer naar de badkamer was gevlucht - in zijn hart.

Daarna probeerde hij ook nog eens de derde bewoner van de woning in brand te steken. Toen dat niet lukte, stak hij het huis in brand.

Want getuige.

D. liet vervolgens weten liever behandeld te worden dan een (langdurige) celstraf te moeten ondergaan. 

Het werd 10 jaar cel. Conform.

Het was de eerste moord in een verkamerde woning in 2020, woningen opgedeeld in kamers en per kamer verhuurd. Doorgaans aan mannen, vaak arbeidsmigranten.

(Eigenlijk was het de tweede, maar de 'moord' op 15 april 2020 in een verkamerde woning in de Hoekstraat te Bunschoten werd door de rechtbank afgestraft als mishandeling de dood ten gevolge hebbend. Dus geen moord of doodslag en dus geen zaak voor de Moordatlas.)

In 2021 werden al vier moorden in verkamerde woningen gepleegd. De eerste was deze.

 0
KNMI IJmuiden – 14-07-2020

Labels

Bijgewerkt: 15-08-2022 17:04

Reacties (0)

Log in om te reageren