Dode man in woning. Misdrijf?

Datum
dinsdag 21 juli 2020
Adres
Sparrenstraat
Plaats
Eindhoven

De 57-jarige Peer werd gevonden op de bank, de 61-jarige bewoonster van de woning aangehouden. De doodsoorzaak is bekend, maar nog niet bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat uit van een misdrijf.

De vrouw is de enige verdachte. 

Maar eind augustus 2020 werd ze weer vrijgelaten, tegen de zin van het Openbaar Ministerie. De rechtbank vond kennelijk dat er te weinig bewijs was voor moord of doodslag dan wel tegen haar.

Het slachtoffer verbleef vaker langere tijd bij haar in huis. Volgens het Eindhovens Dagblad was het een uitzonderlijk stel. Hij zou mantelzorger zijn van haar. Of andersom, dat werd de krant niet helemaal duidelijk.

In ieder geval was het voor de politie een bekend adres. De vrouw werd door omwonenden als psychotisch omschreven. Nog die ochtend had ze geroepen dat ze van de AIVD was en dat de mannen die bij haar op bezoek kwamen orgaandonoren waren.

Die mannen, dat waren alcoholisten. De flessen sterkedrank werden niet per stuk aangevoerd en per taxi werd de biervoorraad op peil gehouden. Was de drank op (na een dag of drie), dan vertrokken de alcoholisten weer.

'Kwetsbare figuren' werden ze genoemd. Mensen die niet echt in staat waren rekening te houden met anderen.

De verdachte had de buurt wel vooraf gemeld dat ze Peer ging vermoorden, althans dat wilde. Want hij moest haar huis uit. 

De buurt waarschuwde Peer. Niet de politie.

Verder een rustige straat, de Sparrenstraat. In 2007 werd een man die daar liep aangehouden omdat hij in Strijp zijn ex-vriendin had geslagen.

 15,2
KNMI Eindhoven – 21-07-2020

Bijgewerkt: 29-08-2020 11:29

Reacties (0)

Log in om te reageren