Klaas kreeg klappen. Maar van wie?

Datum
donderdag 9 april 2020
Adres
Isaac van Ostadestraat
Plaats
Nietap

De 62-jarige Klaas Sanneman werd zwaargewond in zijn woning aangetroffen nadat iemand de politie had gebeld. Hij was mishandeld. 

De politie hield twee mannen aan, een uit Nietap (39 en een uit (47).

Volgens de advocaat van man uit Niestad - hij woonde een paar deuren van het slachtoffer vandaan - had Sanneman iets gestolen van de twee verdachten en was er om die reden geweld tegen hem gebruikt. 

Maar dan wel excessief geweld. Het slachtoffer had breuken in het tongbeen, strottenhoofd en ribben. Hij had bloeduitstortingen in zijn nek, longkneuzingen en uitgebreid hersenletsel. 

Onder meer.

Ze lieten hem voor dood achter. Waarop een van hen de politie belde: 'Er ligt een man onder het bloed en ik wil er verder niks mee te maken hebben.'

Vijf dagen later ging Sanneman ook echt dood.

En wat had hij nu gestolen? Een joint. Niet eens een hele, nee: hij had een joint van een derde opgerookt.

De verdachte uit Niestad pleegde in augustus 2020 in het Huis van Bewaring te Almelo zelfmoord en dus stond alleen de man uit Groningen in maart 2021 voor de rechter.

Hij zei dat hij nauwelijks geweld tegen Sanneman had gebruikt. Hij niet... Ja, hij had hem tegen zijn achterste willen schoppen. Maar dat kon niet, want hij lag op de grond. Op zijn rug... Het zou dus kunnen dat hij zijn hoofd had geraakt.

De man hoorde vijf jaar en tbs tegen zich eisen. De rechtbank veroordeelde hem conform.

Klaas Sanneman was een bekende van de GGZ en trok 'fout volk' aan, wist de buurt te melden. Hij kon geen 'nee' zeggen en sommigen maakten daar misbruik van. Zo werd zijn huis 'uitvalbasis voor dubieuze handel. Scootertjes reden af en aan.'

Een prostituee zou zijn woning zelfs als werkplek hebben gebruikt. 'Toen was het druk in de straat. Van witte boord tot overall, alles kwam hier langs.' 

Maar de buren waren vooral boos op de woningbouwvereniging en de GGZ. Want die traden niet op.

 9,2
KNMI Eelde – 09-04-2020

Labels

Bijgewerkt: 19-03-2021 12:09

Reacties (0)

Log in om te reageren