Vrouw gedood bij steekpartij

Datum
donderdag 26 maart 2020
Adres
Olmenlaan
Plaats
Leusden

De steekpartij vond 's middags plaats, Diana Orie (47) overleed in het ziekenhuis.

De politie hield haar vriend Freddie V. (47) aan. 

Een buurvrouw had het slachtoffer zien liggen en de verdachte naast een politieauto zien staan. Ze vroeg hem wat er gebeurd was. Hij zei: 'Ik heb haar neergestoken.'

Het slachtoffer woonde nog maar kort in de woning, sinds begin dit jaar. De verdachte woonde in Amersfoort.

Aanvankelijk ging het Openbaar Ministerie uit van doodslag; V. zou Orie in een opwelling hebben gedood. Maar tijdens een pro forma-zitting in juni 2020 werd het moord: voorbedachte raad.

Tijdens de inhoudelijke behandeling stelde V. dat de vrouw ineens voor hem stond met een mes, dat hij haar het mes afpakte en haar toen drie keer in de buik stak. 

Dat kwam zo.

De twee hadden elkaar leren kennen bij Amors schoonmaak, dat werk biedt aan mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Ze kregen een relatie en zij trok bij hem in, ook al omdat ze geen eigen huis had.

Nog niet. Maar toen ze dat krijg en daar was gaan wonen wilde ze geen seks meer - althans niet met hem. Ze kregen ruzie, ook over geld. Zij ging naar de keuken en kwam terug met een mes. 

Dat pakte hij dus af.

Het OM eiste 11 jaar, voor doodslag. Want voor moord zag het toch onvoldoende aanleiding. Het werd 8 jaar. Voor doodslag.

 6,6
KNMI De Bilt – 26-03-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:05

Reacties (0)

Log in om te reageren