Moord onder invloed van dimethyltryptamine?

Datum
donderdag 19 maart 2020
Adres
Hoefstraat
Plaats
Tilburg

De 35-jarige Habib Makhmalchi werd rond 2.45 uur gevonden. Een 37-jarige man meldde zich op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. 

De verachte verklaarde zelfgemaakte ayahuasca te hebben gedronken, vertelde zijn advocaat later in het Brabants Dagblad. 'Het lijkt erop dat hij daarna een bad trip kreeg.' 

Ayahuasca is een hallucinogene drank van ingekookte planten die de indianen uit het Amazonegebied gebruiken bij religieuze rituelen. Een soort thee, maar dan sterker. Gebruikers raken in een roes.

In Nederland wordt deze thee ook bij healingssessies gedronken, soms met dodelijke gevolgen zoals in IJzendijke in september 2019. 

Of dat in deze zaak ook het geval was, is nog onduidelijk. 

Overigens werd Ayahuasca een maand na IJzendijk verboden. Maar niet als gevolg van: het bevat het psychoactieve bestanddeel dimethyltryptamine - en dat valt onder de Opiumwet.

De woning werd volgens omwonenden door 'een aantal mannen' gebruikt. De Telegraaf sprak buurtbewoners, die vertelden dat het pand lange tijd te koop stond, dat de gordijnen er al twintig jaar hingen en nooit open waren, en dat er de laatste tijd drie, vier mensen hadden gewoond.

Die nacht hoorden ze lawaai uit de woning komen, tussen 2.00 en 2.30 uur. De politie wist zich geen toegang te verschaffen, waarop de brandweer de deur inbeukte.

Het slachtoffer was er op bezoek, de verdachte is vermoedelijk de bewoner of een van de bewoners. Volgens de politie werd het slachtoffer met een stomp voorwerp op het hoofd geslagen. 

Of de verdachte toen inderdaad een bad trip had, is nog niet vastgesteld. En indien wel, dan is die vaststelling nog niet publiekelijk gemaakt.

Of het slachtoffer ook van de thee gedronken had, is eveneens nog onduidelijk.

De zaak komt ergens najaar 2020 voor.

 9,6
KNMI Gilze-Rijen – 19-03-2020

Bijgewerkt: 26-07-2020 11:53

Reacties (0)

Log in om te reageren