Dimethyltryptaminemoord

Datum
donderdag 19 maart 2020
Adres
Hoefstraat
Plaats
Tilburg

De 35-jarige Habib Makhmalchi uit Iran werd rond 2.45 uur gevonden, nadat de 37-jarige Ron E. zich op het politiebureau had gemeld. 

E. had zelfgemaakte ayahuasca te hebben gedronken, verklaarde zijn advocaat tegen het Brabants Dagblad. 'Het lijkt erop dat hij daarna een bad trip kreeg.' 

En Makhmalchi doodsloeg.

Ayahuasca is een hallucinogene drank van ingekookte planten die de indianen uit het Amazonegebied gebruiken bij religieuze rituelen. Een soort thee, maar dan sterker. Gebruikers raken in een roes.

Habib Makhmalchi en Ron E. deelde de woning, in die zin dat Makhmalchi op een matras in de woonkamer sliep.

De Telegraaf sprak buurtbewoners, die vertelden dat het pand lange tijd te koop had gestaan, dat de gordijnen er al twintig jaar hingen en nooit open waren, en dat er de laatste tijd drie, vier mensen woonden.

E. en Makhmalchi kenden elkaar van hun werk bij Bosch, het oude Daf.

Die nacht hoorden de buren lawaai uit de woning komen, tussen 2.00 en 2.30 uur. De politie wist zich geen toegang te verschaffen, waarop de brandweer de deur inbeukte. 

Of Ron E. inderdaad een bad trip had voordat hij Makhmalchi doodsloeg, is nog niet vastgesteld. Volgens het Openbaar Ministerie wel. 

Met een vaas en een zware lamp. E. zag in zijn huisgenoot de duivel - en die moest eruit geslagen worden.

Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar. 

De rechtbank veroordeelde E. tot 8 jaar. Het vond 10 jaar te veel omdat E. spijt had betuigd (en wel oprecht), de ayahuasca had afgezworen en een klein kind had.

 9,6
KNMI Gilze-Rijen – 19-03-2020

Labels

Bijgewerkt: 19-03-2021 09:17

Reacties (0)

Log in om te reageren