Vrouw dood in stacaravan

Datum
vrijdag 14 februari 2020
Adres
Patrijslaan
Plaats
Mierlo

De vrouw werd op Valentijnsdag gevonden in een stacaravan op een vakantiepark. Ze was afkomstig uit Eindhoven en gewurgd met een sjaal.

De stacaravans op het park worden verhuurd aan vakantiegangers, de vrouw verbleef sinds enkele weken in deze caravan. Huisje 411.

Een week na de vondst van haar lichaam hield de politie twee mannen aan, een 44-jarige en een 38-jarige - beiden uit Helmond.

De 44-jarige man werd snel weer vrijgelaten, de 38-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Gerard B. is zijn naam. Geen vaste woon- of verblijfplaats. Zwerver. 

Hij had de stacaravan verlaten met 'allerlei' zware tassen, zo is op bewakingsbeelden te zien. 

Daarop bekende hij in de caravan te zijn geweest. Hij was haar de avond ervoor toevallig tegen het lijf gelopen en met haar mee naar de caravan gegaan, 

Maar toen hij de volgende dag wegging leefde ze nog, hield B. vol.

Een dag later probeerde hij de telefoon van het slachtoffer te verkopen. En hij had geprobeerd te pinnen met haar pasjes. Aldus het Openbaar Ministerie.

Maar dat hoefde natuurlijk nog niet te betekenen dat hij haar ook had gewurgd, besefte het OM. Misschien had zij hem wel opdracht gegeven de telefoon te verkopen en gevraagd geld voor haar te pinnen.

Maar de reden hem toch aan te houden en te vervolgen was het feit dat op de sjaal om de hals van de vrouw zijn dna was gevonden. 

Ook hier had B. een antwoord: op ze hadden samen de nacht doorgebracht. Bovendien: ze had een doodswens. Misschien had een ander haar wel gewurgd. Zat er niet ook dna van anderen op die sjaal?  

Later gaf hij plotseling toe dat ze al dood was toen hij de caravan verliet. Kennelijk hield de eerste versie niet langer stand. 

En dat maakt zijn verhaal er niet sterker op. Eerst zeggen dat ze nog leefde, daarna zeggen dat ze al dood was.

B. stelt nu dat ze mogelijk een overdosis heeft gehad. Of zelfmoord heeft gepleegd.

Wordt vervolgd.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Mogelijk ook omdat op haar telefoon seksfilmpjes stonden en er te veel condooms in de caravan lagen.

 7,4
KNMI Eindhoven – 14-02-2020

Bijgewerkt: 07-09-2020 15:27

Reacties (0)

Log in om te reageren