Horecamedewerkster doodgestoken

Datum
woensdag 25 december 2019
Adres
Hampshire
Plaats
Hengelo

De 27-jarige Chantal de Vries uit Almelo werd rond 2.00 uur doodgestoken in een nieuwbouwwijk, naast appartementencomplex Alewijn. Toen de politie na een melding arriveerde, was ze al overleden.

Omwonenden hoorden gegil, keken uit het raam en zagen twee mannen vechten. Een van hen sloeg hard op de ander in. De omwonenden schreeuwde dat het afgelopen moest zijn, waarop een van de mannen vluchtte. Een man in een rode trui.

Op straat troffen de omwonenden de andere man aan, hij was gewond en niet aanspreekbaar. Verderop lag Chantal de Vries.

De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden, de 27-jarige Wim V. uit Hengelo. Hij bevond zich in de nabijgelegen Jozef Israëlsstraat. Zijn betrokkenheid wordt nog onderzocht.

De politie vraagt getuigen die kleding of andere voorwerpen hebben gevonden in de omgeving van de plaats delict (Bankastraat, Troelstrastraat, Weideweg of Jozef Israëlsstraat), zich te melden: 0900-8844.

Dat doet vermoeden dat de verdachte zich op zijn vlucht heeft ontdaan van kledingstukken en/of spullen. Die rode trui bijvoorbeeld. Het moordwapen is in ieder geval nog niet gevonden.

Anoniem kan hier.

Ook doorzocht de politie grote hoeveelheden oud papier en plastic die de dag na de moord door Twente Milieu waren opgehaald. 

Waarom ze in Hengelo op eerste kerstdag papier en plastic ophalen, is niet helemaal duidelijk. Maar de rode trui werd niet gevonden.

Chantal de Vries werkte in ieder geval bij café De Twee Wezen in Hengelo, vlak bij de plaats delict. 

Een paar dagen later werd met drones gezocht naar het moordwapen en andere spullen. Mogelijk had de dader het een of ander op een dakje gegooid. 

Uit een van de waters werd met een magneet een schaar gevist.

Maar vermoedelijk hoopte de politie een mes te vinden. Verdachte Wim V. was volgens kennissen in ieder geval altijd al geobsedeerd door messen, zo blijkt uit reacties op een Facebookbericht van V. d.d. 25 december, de dag van de moord. Hij was toen in een café in Hengelo.

Uit niets blijkt dat hij en Chantal de Vries elkaar kenden. 

 6,8
KNMI Twenthe – 25-12-2019

Bijgewerkt: 18-01-20 16:25

Reacties (0)

Log in om te reageren