Uitgehuwelijkt en vermoord

Datum
maandag 18 november 2019
Adres
Perengaarde
Plaats
Hendrik Ido Ambacht

De 23-jarige Negar Karooji Toroghi werd gevonden in een woning op de elfde verdieping van een flat boven winkelcentrum Hoogambacht. 

De politie wilde aanvankelijk alleen vertellen dat ze uit het buitenland kwam, maar niet uit welk buitenland. Eerst moest de familie daar op de hoogte worden gesteld van haar overlijden.

Een 28-jarige man die zich in de woning bevond, werd aangehouden: haar echtgenoot, Seyedmatin H.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar buren wisten te melden dat ze de laatste tijd geregeld luid gegil hadden gehoord. 

Haar gegil, vermoedelijk.

Negar was twee maanden voor de vondst van haar lichaam naar Nederland gekomen om bij haar echtgenoot in te trekken, die hier al 4,5 jaar woonde. Ze waren een jaar voor haar dood in Iran getrouwd.

Dat wil zeggen: zij was uitgehuwelijkt. Althans: haar vader had hem voor haar uitgezocht. Vanwege zijn opleiding. De verdachte werkte op de TU Delft aan zijn dissertatie.

En vond haar levensstijl te westers. Hij had haar telefoon al eens afgepakt, om na te gaan met wie ze contact had. Dat hij zelf een westerse levensstijl had, dat was natuurlijk iets heel anders.

Haar moeder had bij het stel gelogeerd en vastgesteld dat hij haar sloeg. Ze wist niet wat te doen. Haar dochter had geen aangifte durven doen.

Telkens als Negar was mishandeld, belde ze naar huis. Maar sinds half november niet meer. Ze lag dus al ruim een week dood in de woning.

Haar vader verwijt zich veel. Hij zei: eigenlijk heb ik mijn dochter vermoord.

Tijdens een pro forma-zitting meldde advocaat Gerard Spong evenwel dat zijn cliƫnt uit noodweer had gehandeld. 'Er was sprake van een buitengewoon agressieve vrouw die er zelfs niet voor terugdeinsde om haar man te bijten.'

Tijdens de zitting noemde Spong haar kortweg 'bijtende furie'. En ja, in de woning was ook zijn bloed gevonden. Volgens het OM heeft zij zich dus ook niet onbetuigd gelaten.

Maar hij had weg kunnen lopen, aldus het OM. 

Misschien kon hij dat echter niet, zei Spong. Want ze was bovenop hem gaan zitten.

En zie dan maar eens weg te lopen.

Het OM eiste 10 jaar cel tegen Seyedmatin H. Ondanks het feit dat de doodsoorzaak niet meer met zekerheid vast te stellen is. 

De dodelijke ruzie vond plaats op 18 november. H. wilde haar lichaam vervolgens in stukken snijden meenemen naar Iran, deed dat niet, ging toch richting Iran, maar keerde weer terug en meldde zich bij de politie.

Maar toen waren de verwondingen aan haar hals al niet meer als afkomstig van verwurging te herkennen.

Het OM gaat uit van doodslag, niet van moord. Uitspraak augustus 2020.

Van teruggeslagen geworden kun je trouwens ook gaan bloeden.

 6,2
KNMI Rotterdam – 18-11-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 18:21

Reacties (0)

Log in om te reageren