Vrouw dood in woning, man aangehouden

Datum
dinsdag 26 november 2019
Adres
Perengaarde
Plaats
Hendrik Ido Ambacht

De 23-jarige Negar Karooji Toroghi werd gevonden in een woning op de elfde verdieping van een flat boven winkelcentrum Hoogambacht. 

De politie wilde aanvankelijk alleen vertellen dat ze uit het buitenland kwam, maar niet uit welk buitenland. Eerst moest de familie daar op de hoogte worden gesteld van haar overlijden.

Een 28-jarige man die zich in de woning bevond, werd aangehouden: haar echtgenoot.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar buren wisten te melden dat ze de laatste tijd geregeld luid gegil hadden gehoord. 

Haar gegil, vermoedelijk.

Negar was twee maanden voor de vondst van haar lichaam naar Nederland gekomen om bij haar echtgenoot in te trekken, die hier al 4,5 jaar woonde. Ze waren een jaar voor haar dood in Iran getrouwd.

Dat wil zeggen: zij was uitgehuwelijkt. Althans: haar vader had hem voor haar uitgezocht. Vanwege zijn opleiding. De verdachte werkte op de TU Delft aan zijn dissertatie.

En vond haar levensstijl te westers. Hij had haar telefoon al eens afgepakt, om na te gaan met wie ze contact had. Dat hij zelf een westerse levensstijl had, dat was natuurlijk iets heel anders.

Haar moeder had bij het stel gelogeerd en vastgesteld dat hij haar sloeg. Ze wist niet wat te doen. Haar dochter had geen aangifte durven doen.

Telkens als Negar was mishandeld, belde ze naar huis. Maar sinds half november niet meer. Ze lag dus al ruim een week dood in de woning.

Haar vader verwijt zich veel. Hij zei: eigenlijk heb ik mijn dochter vermoord.

 10,3
KNMI Rotterdam – 26-11-2019

Bijgewerkt: 19-12-19 12:20

Reacties (0)

Log in om te reageren