Goran Savić: bijkomende schade mislukte liquidatie

Datum
woensdag 23 oktober 2019
Adres
Hugo de Grootplein
Plaats
Amsterdam

De schietpartij vond rond 15.45 uur plaats in het Italiaanse restaurant La Picolla Baracca. Het slachtoffer was de Servische eigenaar van het restaurant, Goran Savić (49).

Savić had geen criminele antecedenten, de kogels waren vermoedelijk bedoeld voor de Servische crimineel Jovan Durović. Die raakte zwaargewond.

Omstanders hoorden drie of vier schoten en zagen een grijze Volkswagen met Belgische kentekenplaten wegrijden. 

De politie hield even later een grijze Volkswagen Polo staande op de Admiraal De Ruijterweg. De bestuurder - een 41-jarige man woonachtig te Amstelveen - werd aangehouden. 

In de wagen werd een vuurwapen aangetroffen. Of de aangehouden man de schutter is, is nog niet bekend. Mogelijk was er een tweede dader.

De politie vraagt getuigen zich te melden: 0900-8844. Hier meer informatie.

De gewonde man is een berucht crimineel. Hij was de broer van Luka, die weer een handlanger was van de nog grotere crimineel Luka Bojović, die weer banden had met Willem Holleeder. 

Bojović wordt ervan verdacht een aantal handlangers van de eveneens beruchte Sreten Jocić te hebben geliquideerd, een concurrent van Holleeder.

En die Sreten Jocić was weer medeverantwoordelijk voor de dood van juwelier Herman Wijnschenk in de Amsterdamse Molukkenstraat in 1986 bij een overval op diens zaak.

Het is een kleine wereld.

De poging Jovan Durović (of Djurović) te liquideren was een volgende stap in een oorlog tussen met name Montenegrijnen die vroeger één bende vormden, maar onderling slaags raakten.

 11
KNMI Schiphol – 23-10-2019

Bijgewerkt: 19-12-19 12:29

Reacties (0)

Log in om te reageren