Gedood en verminkt na drank en drugs

Datum
maandag 21 oktober 2019
Adres
Burgemeester D. Kooimanweg
Plaats
Purmerend

Het 30-jarige slachtoffer werd 's ochtends aangetroffen.

De politie hield kort daarop de 33-jarige Ludwiën G. aan, de bewoner. Die zou het slachtoffer niet alleen hebben doodgestoken, maar hem ook hebben verminkt, onder meer door diens geslacht eraf te snijden.

Nadat de man al dood was.

Ook had het slachtoffer diepe, horizontale snijwonden in zijn gezicht. 

En dan te bedenken dat de politie aanvankelijk meldde dat het slachtoffer 'onder verdachte omstandigheden' was aangetroffen...

Maar G. ontkende hem om het leven te hebben gebracht. Hij stelde dat drie overvallers de woning waren binnengedrongen en hem hadden weggestuurd.

De vraag waarom hij dan niet op z'n minst de politie had gewaarschuwd, kon hij niet beantwoorden. Althans niet overtuigend.

Vervolgens zei hij zich niets te kunnen herinneren nadat hij (na de moord) hard met zijn fiets was gevallen.

Ook niet sterk.

Het vermoeden was dat G. en het slachtoffer naar de woning van de laatste waren gegaan na een avond vol drank en drugs. En dat er ruzie was ontstaan. 

Of dat G. door invloed van drugs tot zijn daad was gekomen.

In ieder geval stelden deskundigen vast dat de verstandelijk beperkte G. problemen met alcohol had en een antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Het Openbaar Ministerie eiste 8 jaar en tbs. 

De rechtbank veroordeelde G. conform. G. moet de moeder van het slachtoffer ook een schadevergoeding van 37.500 euro betalen.

 11,8
KNMI Berkhout – 21-10-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 18:12

Reacties (0)

Log in om te reageren