Oud-profvoetballer Kelvin Maynard doodgeschoten

Datum
woensdag 18 september 2019
Adres
Langbroekdreef
Plaats
Amsterdam

Het slachtoffer - oud-profvoetballer Kelvin Ruben Maynard (32) - reed 's avonds in een auto toen hij door iemand die achterop een motorscooter zat onder vuur werd genomen. 

De wagen van Maynard kwam tegen de gevel van de brandweerkazerne Anton tot stilstand. Hij overleed later in het ziekenhuis. 

Maynard was een bekende van de politie, wegens verkrachting van zijn vriendin - een zaak waarin hij volgens zijn advocaat werd vrijgesproken - en geweldpleging.

Dat laatste in 2018.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Ze zoekt twee mannen in het zwart gekleed die op een zwarte motorscooter met twee of drie wielen - in het laatste geval zo'n Holleeder-ding - wegreden richting Gooiseweg. Ze droegen een donkerkleurige helm (bestuurder) en een lichtkleurige helm.

Maynard - hij werd geboren in Paramaribo en kwam in 1989 naar Nederland - speelde onder meer bij Volendam en FC Emmen. Het seizoen 2019-2020 speelde hij bij Alphense Boys.

Zijn moeder hoeft dit niet meer mee te maken, ze overleed eerder in mei 2019.

Het was een (anonieme) bezoeker van misdaadjournalist.nl die de naam Maynard als eerste noemde, al op de avond van de moord. 

En op die site werd ook gesproken over een ripdeal waarbij Maynard bij betrokken zou zijn geweest.

Maynard en de twee weken eerder op Curaçao geliquideerde Surinamer Genciël ‘Genna’ Feller (23) - net als Maynard afkomstig uit Zuidoost - zouden een partij van 400 kilo cocaïne hebben geript van de Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel.

Deze Wortel zou volgens bronnen van Het Parool in Zuidoost en omstreken het woord hebben verspreid iedereen die zou profiteren van de opbrengst van de rip af te knallen.

De advocaat van Wortel ontkent dat overigens: 'Klinkklare onzin.'

Mocht het toch juist zijn, dan hebben Feller en Maynard het Wortel wel makkelijk gemaakt: beiden lieten openlijk zien ineens over grote sommen gelds te beschikken. Zo poseerde Feller naast een matgrijze Mercedes en maakte Maynard een selfie met een groot pak biljetten van 100 euro.

Niet heel slim.

Maynard reed in een eenvoudige Volkswagen Golf, maar dan wel een gespoten in nardo gray. Duitsers zouden dat feldgrau noemen.

Een andere mogelijkheid schuilt overigens in het gerucht - meer is het niet - dat die 'anderen' waarmee Feller en Maynard de drugs zouden hebben gestolen, niet akkoord waren met de verdeling van de buit. In die zin dat ze zich tekortgedaan voelden.

Dan zou de advocaat van Wortel dus gelijk hebben met zijn klinkklare onzin.

UPDATE 1:

De moordenaar van Feller zou inmiddels zelf zijn vermoord, onthoofd en in brand gestoken. Zo meldde De Telegraaf althans. De krant zei foto's te hebben, maar publiceerde die niet.

En dat bleek maar goed ook. Andere media brachten de beelden wel en de dode was niet het slachtoffer van een liquidatie, maar van elektrocutie. Zie bijvoorbeeld waterkant.net

UPDATE 2:

De Amsterdamse politie zoekt intussen de bestuurder van een auto met een blauwe kentekenplaat (taxi) die in de buurt van het viaduct Gaasperdammerweg hard moest remmen voor een motorscooter. Dat was nadat de schoten waren gelost. De politie zou graag met de bestuurder spreken.

Zie hier op oproep van de politie.

UPDATE 3:

Kelvin Maynard droeg een donkere spijkerboek, een zwart t-shirt en een donker bomberjack. Aan zijn voeten pronkten schoenen van het merk Louboutin, in de kleur van spijkerstof en met witte veters en rode zolen. 

Zijn maatje Feller had ook een paar sneakers van dit heel dure merk in zijn kast staan...

Die avond was Maynard rond 19.00 uur nog gezien bij metrostation Gein. Hij sprak daar met drie vermoedelijk Surinaamse mannen, oud tussen de 20 en 25 jaar.

De politie zou graag met deze mannen spreken.

Verder zouden daar een vermoedelijk Marokkaanse man en een vermoedelijk Hindoestaanse man van auto zijn gewisseld. Ze zouden vanuit een zwarte VW Golf GTI in een witte Suzuki Swift zijn overgestapt. 

Ook hen wil de politie graag spreken.

 13,1
KNMI Schiphol – 18-09-2019

Bijgewerkt: 20-10-19 11:22

comments powered by Disqus