Oud-profvoetballer doodgeschoten

Datum
woensdag 18 september 2019
Adres
Langbroekdreef
Plaats
Amsterdam

Het slachtoffer - oud-profvoetballer Kelvin Ruben Maynard (32) - stond 's avonds met zijn auto voor het rode stoplicht te wachten toen langszij een motorscooter stopte waarvan de bijrijder hem onder vuur nam. 

Maynard gaf nog gas en kwam tegen de gevel van de brandweerkazerne Anton tot stilstand. Hij overleed later in het ziekenhuis. 

Maynard was een bekende van de politie, wegens verkrachting van zijn vriendin - een zaak waarin hij volgens zijn advocaat werd vrijgesproken - en geweldpleging.

Dat laatste in 2018.

De politie zoekt twee mannen in het zwart gekleed die op een zwarte motorscooter met twee of drie wielen - in het laatste geval zo'n Holleeder-ding - wegreden richting Gooiseweg. Ze droegen een donkerkleurige helm (bestuurder) en een lichtkleurige helm.

Maynard - hij werd geboren in Paramaribo en kwam in 1989 naar Nederland - was profvoetballer en speelde onder meer bij Volendam en FC Emmen. Het seizoen 2019-2020 speelde hij bij Alphense Boys.

Zijn moeder hoeft dit niet meer mee te maken, ze overleed eerder in mei 2019.

Het was een (anonieme) bezoeker van misdaadjournalist.nl die de naam Maynard als eerste noemde, al op de avond van de moord. 

En op die site werd ook gesproken over een ripdeal waarbij Maynard bij betrokken zou zijn geweest.

Maynard en de twee weken eerder op Curaçao geliquideerde Surinamer Genciël ‘Genna’ Feller (23) - net als Maynard afkomstig uit Zuidoost - zouden een partij van 400 kilo cocaïne hebben geript van de Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel.

Deze Wortel zou volgens bronnen van Het Parool in Zuidoost en omstreken het woord hebben verspreid iedereen die zou profiteren van de opbrengst van de rip af te knallen.

De advocaat van Wortel ontkent dat overigens: 'Klinkklare onzin.'

Mocht het toch juist zijn, dan hebben Feller en Maynard het Wortel wel makkelijk gemaakt: beiden lieten openlijk zien ineens over grote sommen gelds te beschikken. Zo poseerde Feller naast een matgrijze Mercedes en maakte Maynard een selfie met een groot pak biljetten van 100 euro.

Niet heel slim.

De politie wil niet meer kwijt dan dat ze Maynard kennen als iemand die in drugs handelde.

Maynard reed in een eenvoudige Volkswagen Golf, maar dan wel een gespoten in nardo gray. Duitsers zouden dat feldgrau noemen.

Een andere mogelijkheid schuilt overigens in het gerucht - meer is het niet - dat die 'anderen' waarmee Feller en Maynard de drugs zouden hebben gestolen, niet akkoord waren met de verdeling van de buit. In die zin dat ze zich tekortgedaan voelden.

Dan zou de advocaat van Wortel dus gelijk hebben met zijn klinkklare onzin.

Die avond sprak Maynard op het Wethouder Roosplein nog met twee (waarschijnlijk Surinaamse) mannen. Zijn twee gesprekspartner vertrokken kort na 20.30 met een derde man in een blauwe Volkswagen Polo.

De politie wil die twee mannen nog steeds graag spreken. 

Beiden zijn vermoedelijk van Surinaamse afkomst. De ene had een donkere huidskleur, de andere een iets lichtere.

De eerste was tenger, 1.70 tot 1. 75 m en had een moedervlek tussen neus en lip. De tweede was opvallend klein: ongeveer 1 m 55. Hij was dan weer breed.

Beiden waren tussen de 20 en 25 jaar.

Op beelden is de Volkswagen Polo waarin ze wegreden te zien, maar vermoedelijk ook de daders op hun motorscooter. Die wachtten tot Maynard weer is zijn auto stapte - dat was ook kort na 20.30 uur - en volgden hem.

Hier beelden.

Twee dagen na de uitzending van Opsporing Verzocht werd bekend dat de politie een verdachte heeft aangehouden, vermoedelijk de tengere of de korte.

Of geen van beiden: de verdachte werd een dag later alweer vrijgelaten.

De politie vraagt mensen die daar tussen 19.10 en 20.35 ook waren, zich te melden.

Kelvin Maynard droeg een donkere spijkerboek, een zwart t-shirt en een donker bomberjack. Aan zijn voeten pronkten schoenen van het merk Louboutin, in de kleur van spijkerstof en met witte veters en rode zolen. 

Zijn maatje Feller had ook een paar sneakers van dit heel dure merk in zijn kast staan...

Op 22 november 2019 werd bekend dat de politie twee nieuwe verdachten had aangehouden, van wie er een vrijwel meteen weer werd vrijgelaten. 

De tweede (22) werd in januari 2020 weer vrijgelaten. Hij wordt niet langer verdacht van betrokkenheid, maar had wel een vuurwapen thuis.

 13,1
KNMI Schiphol – 18-09-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 17:59

Reacties (0)

Log in om te reageren