Moord tijdens wake

Datum
dinsdag 17 september 2019
Adres
Paardenbergstraat
Plaats
Den Haag

De steekpartij vond plaats rond 10.00 uur in een Turks-islamitisch centrum, kort voordat daar een plechtigheid zou beginnen voor een overledene wiens stoffelijk overschot later die dag naar Turkije zou worden gevlogen.

De aanleiding lag dan ook binnen de familie. De 50-jarige Vedat A. - hij was de schoonzoon van de man die herdacht werd - was de dag voor de uitvaart uitgemaakt voor hoerenzoon. 

Waar of niet, Vedat A. nam een mes mee naar de herdenking. Daar werd hij weer beschuldigd. Nu zou hij zijn echtgenote verhuren.

Daarop trok hij het meegenomen mes en stak hij een 36-jarige man in zijn nek. En vervolgens een man die de boel wilde sussen in zijn hart.

Het tweede slachtoffer overleed ter plaatse. Hij was een neef van de man die herdacht werd en werd 44.

Vedat A. vluchtte naar Turkije. Naar eigen zeggen vernam hij daar pas dat iemand door zijn toedoen was overleden. In december 2019 keerde hij naar Nederland terug en werd op Rotterdam The Hague Airport aangehouden. 

De psychiater die A. onderzocht stelde vast dat de verdachte misschien gekrenkt was, maar ook toerekeningsvatbaar.

Het Openbaar Ministerie eiste 18 jaar cel. De rechtbank veroordeelde hem conform, voor doodslag. 

Daarbij nam de rechtbank mee dat A. zich tijdens de zitting niet verantwoordelijk achtte voor de dood van de man die de ruzie wilde sussen. 

Dat was volgens de dader namelijk de schuld van de man met wie hij die ruzie had...

 15
KNMI Hoek van Holland – 17-09-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 17:58

Reacties (0)

Log in om te reageren