d'Angelo en Felisinio

Datum
dinsdag 27 augustus 2019
Adres
Uilebomen
Plaats
Den Haag

De steekpartij vond rond 5.00 uur plaats voor de deur van een appartement in de voormalige St. Franciscuskapel. Reanimatie mocht niet meer baten. Het slachtoffer was de 47-jarige d'Angelo.

De politie zocht de omgeving af en arresteerde later die dag een 24-jarige vrouw uit Rijswijk. En een paar dagen later een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, Felisinio S.

De vrouw werd daarop weer vrijgelaten.

Volgens S. zou het slachtoffer hem met een scherp voorwerp hebben aangevallen, maar daar gelooft het Openbaar Ministerie niets van. Er werd niet iets als een scherp voorwerp gevonden en S. meldde zich niet onmiddellijk bij de politie, wat je zou verwachten als je uit noodweer iemand hebt doodgestoken.

Bovendien had S. een enorm mes bij zich en bleef hij volgens een getuige (vermoedelijk de 24-jarige vrouw) op het slachtoffer insteken.

Volgens zijn advocaat was de verdachte een 'kung fu vechter' die in 'vechtmodus' was. Ook zou hij hebben geroepen: 'Ik ga je vermoorden.'

De advocaat wil nu onderzoek laten verrichten naar het patroon van bloedspatten op de deurpost. Dat patroon zou kunnen aantonen dat het slachtoffer nog stond toen hij werd gestoken - en dus nog een gevaar vormde voor de verdachte.

Maar het kan natuurlijk ook uitwijzen dat het slachtoffer al op de grond lag - en dan is zelfverdediging minder waarschijnlijk.

 24,6
KNMI Rotterdam – 27-08-2019

Bijgewerkt: 18-06-2020 14:14

Reacties (0)

Log in om te reageren