Vrouw (63) en man (68) dood op de hei

Datum
dinsdag 7 mei 2019
Adres
Kamperheideweg
Plaats
Heerlen

Een wandelaar zag Diny Schots (63) rond 11.50 uur op de Brunssummerheide en belde de politie. 

Even later - rond 12.30 uur - vond dezelfde wandelaar 100 meter verderop nog een lijk, dat van een 68-jarige man. 'Oma' Diny lag in het open veld, de man in het bos.

'Dat verwacht je niet als je even de hond uitlaat.'

Volgens de eerste berichten waren beiden met een mes doodgestoken, later hield de politie het op geweldsdelicten.

Beide slachtoffers komen uit Heerlen. Of ze elkaar kenden, is nog onduidelijk.

Ze hadden ieder een hond bij zich. De plek waar ze werden gevonden is een hondenuitlaatplaats, waar de honden onaangelijnd mogen lopen. 

De dieren zijn opgevangen.

Op de parkeerplaats aan het begin van de Kamperheideweg stond een grijze BMW, waarvan de politie de kentekenplaten afplakte. Later werd de wagen afgevoerd.

Diny was (gelukkig) getrouwd, haar man zingt in een koor. Samen trokken ze er elke paar weken met de camper op uit. Niemand in hun omgeving die zich kan voorstellen dat Diny in een of andere affaire was verwikkeld - van welke aard dan ook.

Het was de tweede dodelijke aanval op iemand die een hond uitliet in korte tijd.

Mogelijk werden de drie slachtoffers door een en dezelfde dader vermoord. Althans: op 7 mei hield de politie in het zuiden van Limburg op de openbare weg de 27-jarige Thijs H. uit Den Haag aan en doorzocht ze een woning aan de Hooikade in Den Haag.

Thijs H. heeft in Limburg gestudeerd. Mogelijk heeft hij iets tegen hondenbezitters.

Geen domme jongen overigens, deze zoon van een advocaat. Hij werkte als data-analist. Zijn LinkedIn-pagina vermeldde evenwel geen werkzaamheden na 2017.

Maar intelligentie en gekte verdragen elkaar soms heel goed. 

H. had psychische problemen en was in behandeling bij een ggz-instelling. Hij zou een zelfmoordpoging hebben gedaan en kreeg antidepressiva, en zijn familie houdt het nu voor mogelijk dat hij door die medicijnen in een psychose is geraakt.

Volgens De Telegraaf stapte hij overigens na de dubbele moord in Heerlen (ook) naar de ggz-instelling. 

Overigens had Thijs H. geen tbs, zoals een website meldde, en had hij ook niets te maken met een steekpartij op 8 mei 2019 in de ggz-instelling waar hij hulp had gezocht.

Wel wist - zo meldde limburger.nl - H. tijdens het brandalarm na die steekpartij uit de gesloten inrichting te ontsnappen. Veertien uur later kon hij worden opgepakt.

Daders/verdachten

NaamThijs H.
Geboren
Overleden
 9,2
KNMI Maastricht – 07-05-2019

Bijgewerkt: 19-05-19 12:15

comments powered by Disqus