Man steekt dochter (8) dood. In het ziekenhuis...

Datum
vrijdag 15 maart 2019
Adres
Maasstadweg
Plaats
Rotterdam

De politie vond de 8-jarige Diya rond 21.30 uur zwaargewond in het Maasstad ziekenhuis, op de afdeling radiologie. Reanimatie en een spoedoperatie mochten niet meer baten. 

De 41-jarige vader van het kind werd aangehouden, Nirmalkoemar B.

De man uit Hoogvliet was eerder die avond al met zijn dochter in het ziekenhuis geweest, maar toen weer met haar naar huis gegaan. Het meisje was geen patiënte van het ziekenhuis.

Om 20.00 uur waarschuwde de crisisdienst van de Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond de politie, dat men zich zorgen om het welzijn van het kind maakte. Kennelijk was het gezin daar al bekend.

Daarop startte de politie een onderzoek. 

Om 21.30 meldde de man zich opnieuw bij het ziekenhuis, en vertelde dat zijn dochter ergens in het gebouw lag. Agenten troffen het meisje vervolgens aan.

De man had zich door zijn ex bij het ziekenhuis laten afzetten. Hij had gezegd dat hij zich niet goed voelde.

Buren hadden eerder die avond al gebrul en gegil vanuit de woning van B. in Hoogvliet gehoord. 

Later vertelde ze dat het slechter met de man ging nadat zijn ouders waren overleden. Bovendien kon hij de scheiding van zijn echtgenote niet verwerken.

Hijzelf en Diya zagen er daarentegen altijd verzorgd uit, maar het huis was een puinhoop. Het rolgordijn zat al jaren tegen het voorraam geplakt. 

De katten en papegaai verzorgde hij dan wel weer goed. 

Tijdens een pro forma-zitting wilde de man niet vertellen waarom hij Diya had vermoord. Hij gaf tijdens de hele zitting slechts één keer antwoord: 'Nee.' 

Dat was aan het einde van de zitting, op de vraag of hij nog iets wilde zeggen.

Duidelijk is inmiddels wel dat psychiatrisch instelling Fivoor weigert informatie over (de behandeling van) B. over te dragen aan het Openbaar Ministerie, terwijl B. daar wel toestemming voor heeft gegeven.

Fivoor stelt dat de toestemming die B. gaf niet duidelijk genoeg is...

Niet heel geloofwaardig.

Duidelijk is ook dat B. diverse malen bij diverse instellingen hulp had gevraagd. Hij ging die fatale avond naar het ziekenhuis om daar alvast te zijn voor het geval hij zich weer niet goed voelde.

Hij doodde zijn dochter door met een schaar in haar borst te steken en haar te wurgen.

In ziekenhuizen zijn vaker mensen vermoord (en zelfs in mortuaria), maar nog geen kinderen.

 9,7
KNMI Rotterdam – 15-03-2019

Bijgewerkt: 09-12-19 19:29

comments powered by Disqus