Man steekt dochter (8) dood. In het ziekenhuis...

Datum
vrijdag 15 maart 2019
Adres
Maasstadweg
Plaats
Rotterdam

De politie vond de 8-jarige Diya rond 21.30 uur zwaargewond in het Maasstad ziekenhuis, op de afdeling radiologie. Reanimatie en een spoedoperatie mochten niet meer baten. 

De 41-jarige vader van het kind werd aangehouden, Nirmalkoemar B.

B. uit Hoogvliet was eerder die avond al met Diya in het ziekenhuis geweest, maar toen weer met haar naar huis gegaan. 

Het meisje was geen patiënte van het ziekenhuis.

Tegen 20.00 uur waarschuwde de crisisdienst van de Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond de politie. Men maakte zich zorgen om het welzijn van Diya. 

Daarop startte de politie een onderzoek.

Om 21.30 meldde Nirmalkoemar zich opnieuw bij het ziekenhuis, en vertelde dat zijn dochter ergens in het gebouw lag. Agenten troffen het meisje vervolgens aan. Ze was met een schaar in haar hart gestoken. 

Buren hadden eerder die avond gebrul en gegil vanuit de woning van B. in Hoogvliet gehoord. Hij blowde veel en het ging slechter met hem nadat zijn ouders waren overleden. 

Bovendien kon hij de scheiding van zijn echtgenote niet verwerken.

Hijzelf en Diya zagen er daarentegen altijd verzorgd uit, maar het huis was een puinhoop. Het rolgordijn zat al jaren tegen het voorraam geplakt. 

De katten en papegaai verzorgde hij dan wel weer goed. 

Tijdens een pro forma-zitting wilde Nirmalkoemar niet vertellen waarom hij Diya had vermoord. Hij gaf tijdens de hele zitting slechts één keer antwoord: 'Nee.' 

Dat was aan het einde van de zitting, op de vraag of hij nog iets wilde zeggen.

Duidelijk was inmiddels dat psychiatrisch instelling Fivoor weigert informatie over (de behandeling van) B. over te dragen aan het Openbaar Ministerie, terwijl B. daar wel toestemming voor heeft gegeven.

Fivoor stelt dat de toestemming die B. gaf niet duidelijk genoeg is...

Niet heel geloofwaardig.

Duidelijk was ook dat B. diverse malen bij diverse instellingen hulp had gevraagd. Hij ging die fatale avond naar het ziekenhuis om daar alvast te zijn voor het geval hij zich weer niet goed voelde.

In februari 2020 maakte NRC een reconstructie, waarin stond dat het gezin bekend was bij politie en hulpinstanties (dat was al bekend, maar nog niet zo uitgebreid gedocumenteerd) en dat B. - dat was wel nieuw - een crimineel verleden had, althans was veroordeeld voor een geweldsmisdrijf. 'Iets met een jongen op straat.'

Op dinsdag 11 februari 2020 verschijnt een rapport over de rol van de diverse hulpinstanties.

In ziekenhuizen zijn vaker mensen vermoord (en zelfs in mortuaria), maar nog geen kinderen.

 9,7
KNMI Rotterdam – 15-03-2019

Bijgewerkt: 10-02-2020 09:34

Reacties (0)

Log in om te reageren