Zakelijk conflict opgelost met zelfmoord

Datum
maandag 11 februari 2019
Adres
Anna Bijnsstraat
Plaats
Oss

De schoten klonken om 7.45 uur op de parkeerplaats van een doodlopende straat, vlak bij een speeltuintje. 

Daar speelden op dat moment geen kinderen, maar de Anna Bijnsstraat ligt wel op de fietsroute van veel scholieren. Een aantal van hen was getuige.

Het slachtoffer - de 43-jarige Turk Hakan Aysun Zatsan, vader van twee jonge kinderen - lag naast een (dure) Mercedes, waarvan de koplampen brandden.

Hakan Zatsan was eigenaar van Hakan Cleaning System (HCS). Hij ontwikkelde en repareerde schoonmaaksystemen voor onder meer de vleesverwerkende industrie. 

Hij woonde in de straat, recht tegenover de plaats delict, en was geen bekende van de politie.

Later die dag viel de politie een woning annex bedrijf aan de Molenweg binnen. Daar trof ze een zwaargewonde man aan: Van der L. De man had zichzelf verwond, vermoedelijk met het vuurwapen waarmee hij eerder die dag Zatsan had vermoord.  

Van der L. was een voormalige zakenpartner van het slachtoffer. Hij had een conflict met het slachtoffer. 

Beiden waren ooit eigenaar van Cleaning Solutions, tot Zatsan voor zichzelf HCS begon. Het conflict ging over priv├ęgebruik van de pinpas van Cleaning Solutions (door wie is onduidelijk) en de verdeling van de aandelen. 

Onder meer.

Van der L. had Zatsan voor de rechter gedaagd en in juni 2017 werd Zatsan - althans HCS - veroordeeld tot het betalen van een kleine 19.000 euro aan Cleaning Solutions, aan de verdachte dus.

Of dat bedrag al was overgemaakt, is niet bekend.

Maar volgens de advocaat van Zatsan was het juridische gevecht nog niet voorbij en had Zatsan de laatste ronde van dat gevecht gewonnen. Maar in detail treden, deed hij niet.

Bovendien betekent dat niet dat Zatsan definitief gewonnen had.

In ieder geval bleek uit gegevens van de Kamer van Koophandel dat het bedrijf van Van der L. er financieel niet best voor stond.

Kennelijk zag hij geen andere oplossing meer dan Zatsan op te wachten.

Het is de vijftiende moord in Oss sinds 2000.

 4,2
KNMI Volkel – 11-02-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 16:44

Reacties (0)

Log in om te reageren