Boy T. slaat invalide dood - en biedt zijn excuses aan

Datum
zondag 20 augustus 2017
Adres
Lingsforterweg
Plaats
Tegelen

'Ik steek je kapot, ik wil je geld hebben!' schreeuwde Boy T. (49) tegen de oude man (72). Daarop stak T. hem met een mes en sloeg hem met een stuk pijp.

Het gebeurde in de zorgwoning van het slachtoffer, waar de 72-jarige na een hersenbloeding was komen wonen. Door die hersenbloeding was hij eenzijdig verlamd. Hij kon zijn rolstoel zelfstandig niet uit.

Kort daarop kwam een vrouw de woning binnen, op het lawaai af. Ze werd door Boy in haar nek gepakt en op de grond gegooid. Ze liep daarbij een gebroken bovenarm op.

Tijdens de zitting verklaarde de vrouw: 'T. keek witheet. Hij had moordlust in zijn ogen. Die ogen vergeet ik nooit.'

Hulpverleners troffen het mannelijke slachtoffer later aan in 'poel van bloed', zoals de rechtbank het omschreef. Bloed op de muren, bloed op het plafond.

De 72-jarige overleed op 22 september, een maand na de overval.

Boy T. was niet alleen, die dag. Hij was met Joyce K. Zij had het slachtoffer leren kennen in een kringloopwinkel. Het latere slachtoffer zou haar hebben gevraagd hem te helpen met zijn computer.

Joyce was met hem meegegaan en toen zou de man haar hebben aangerand. 

Zittend in die rolstoel.

Toch sprak ze nog een keer met hem af.

En nog eens. 

Maar toen ging Boy T. mee. Met mes en pijp.

Beiden werden nadien op straat aangehouden. Boy T. had dat mes en die pijp nog bij zich. Maar ook spullen van het slachtoffer, waaronder zijn laptop.

In de rechtszaal bood hij zijn excuses aan: hij wilde de man niet slaan, laat staan doodslaan.

Hij moest alleen van Joyce afblijven.

Het Openbaar Ministerie vindt T. een gevaar voor de samenleving en eist 18 jaar en tbs. De rechtbank veroordeelde hem tot 18 jaar en tbs. Joyce kreeg 10 jaar.

 15,1
KNMI Arcen – 20-08-2017

Bijgewerkt: 31-01-2019 16:01

Reacties (0)

Log in om te reageren