Kemal Zengin geliquideerd

Datum
dinsdag 22 augustus 2017
Adres
Klingerbergsingel
Plaats
Venlo

Kemal Zengin (44) werd kort na 3.00 uur voor zijn woning in stadsdeel Blerick doodgeschoten door iemand die hem had opgewacht en met wie hij nog enkele woorden sprak. 

Getuigen vertelden 1limburg.nl hoe de schutter te werk ging: 'Nadat het slachtoffer was gevloerd door het eerste schot, heeft de schutter van dichtbij nog een aantal schoten gelost. Daarbij is hij boven het slachtoffer gaan staan.'

De daders vluchtten in een grijze Volkswagen Caddy die begin juli in Zoetermeer was gestolen en een uur na de moord in Amersfoort werd teruggevonden, uitgebrand.

In januari 2019 kon de politie melden dat een verdachte was aangehouden, een toen 28-jarige man uit Rotterdam. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van de vluchtauto.

Nog diezelfde maand werd een tweede man aangehouden, 27 en eveneens afkomstig uit Rotterdam.

Beiden werden weer vrijgelaten, maar blijven verdachte.

Begin februari 2019 werd gemeld dat een 33-jarige man uit Den Haag was aangehouden. Hij zou direct bij de schietpartij betrokken zijn, maar zijn precieze rol is nog niet bekend.

Ook hij werd trouwens weer vrijgelaten, maar blijft verdachte.

Het onderzoek liep kortom dood.

Kemal Zengin was met zijn broer eigenaar van café De Hoek in Blerick, een café waar ze houden van voetballen, muziek en kickboksen - althans vechtsporten.

Volgens het Venlose CDA-raadslid Duygu Oruç was het slachtoffer 'een geliefde man' die altijd voor mensen klaarstond. 'In het Turks is er een uitdrukking dat slechte dingen de goede mensen overkomen. Daar is in dit geval sprake van.'

Of de moord een liquidatie in de onderwereld is, staat nog niet vast. 

Zengin was wel een bekende van de politie. Zo was hij kort voor zijn dood nog gehoord in een drugszaak uit 2009 die eind 2017 in de rechtszaal zou worden behandeld - maar nu zonder hem, dus.

In juli 2019 maakte de familie van het slachtoffer via De Telegraaf, bekend een privédetective te hebben ingehuurd om het vastgelopen onderzoek los te trekken. 

Volgens de krant heeft de moord op Zengin mogelijk te maken met de inbeslagname van 1800 kilo cocaïne in Medemblik in 2016. Zengin zou verantwoordelijk zijn gesteld voor het verlies.

Het is de derde moord in stadsdeel Blerick sinds 2010. Op 4 februari 2011 werd de Turkse Yasemin Tomak Iybar dood langs de A67 gevonden, ze was gewurgd door haar zwager en minnaar Adem I. Maar beiden woonden niet in Blerick.

En in de nacht van 19 op 20 oktober 2012 wurgde de 47-jarige Willem de R. zijn 43-jarige echtgenote in hun huis aan de Berkenstraat.

Rechts van de Maas vonden in Venlo sinds 2010 nog eens vijf moorden plaats.

In heel Limburg werd in 2016 slechts één moord gepleegd, nu staat de teller al op tien. In de laatste drie jaar (2014-2016) vielen opgeteld veertien slachtoffers.

Maar in 2012 waren het er negentien.


 18,4
KNMI Arcen – 22-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 26-07-2019 09:19

Reacties (0)

Log in om te reageren