23-jarige steekt 53-jarige dood

Datum
woensdag 8 augustus 2018
Adres
Kortlandplaats
Plaats
Arnhem

Het slachtoffer - zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt, maar hij was 53 - werd rond 21.00 uur neergestoken in een woning van een flat op de begane grond in de wijk Elderveld in Arnhem-Zuid.

Of in de tuin van die woning. In ieder geval werd de man in de tuin gevonden, naakt. 

De inzet van een traumahelikopter was tevergeefs. 

Een 23-jarige man uit Apeldoorn kon in de woning worden aangehouden. Hij werd in een ambulance afgevoerd. Kennelijk was hij bij de steekpartij en/of de voorafgaande ruzie zelf ook gewond geraakt. 

Inmiddels is hij op het bureau ingesloten. Hij en het slachtoffer kenden elkaar, maar de politie wil op de aard van de relatie niet ingaan.

Het slachtoffer woonde nog maar een halfjaar in de woning, alleen. Omwonenden kenden hem oppervlakkig, vonden hem wel aardig. 

Een buurvrouw wist te melden dat ze een heftige ruzie had gehoord, met veel geschreeuw. Ook zou met spullen zijn gesmeten.

Het is de zestiende moord in Arnhem sinds 2010 en de tweede in flat Kortlandplaats. In 2014 stak een 61-jarige man een 72-jarige vrouw dood met wie hij een relatie had - of dacht te hebben. De vrouw was de oorlog in Irak ontvlucht. 

Bijgewerkt: 23-08-18 16:47

comments powered by Disqus