23-jarige steekt 53-jarige dood

Datum
woensdag 8 augustus 2018
Adres
Kortlandplaats
Plaats
Arnhem

Het slachtoffer - zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt, maar hij was 53 - werd rond 21.00 uur neergestoken in een woning van een flat op de begane grond in de wijk Elderveld in Arnhem-Zuid.

Of in de tuin van die woning. In ieder geval werd de man in de tuin gevonden, naakt. De inzet van een traumahelikopter was tevergeefs. De patholoog-anatoom telden later 91 steekwonden.

Een buurvrouw wist te melden dat ze een heftige ruzie had gehoord, met veel geschreeuw. Ook zou met spullen zijn gesmeten.

Een 23-jarige man uit Apeldoorn kon in de woning worden aangehouden. Hij werd in een ambulance afgevoerd. Kennelijk was hij bij de steekpartij en/of de voorafgaande ruzie zelf ook gewond geraakt. 

Hij en het slachtoffer kenden elkaar, in die zin dat de 53-jarige de 23-jarige in de maand ervoor zou hebben gedrogeerd en verkracht.

Althans, dat stelde de verdachte tijdens een pro forma-zitting. Hij zou naar de woning zijn teruggekeerd om daar bewijs voor te verzamelen.

Deskundigen oordelen hem verminderd toerekeningsvatbaar.

Het slachtoffer woonde nog maar een halfjaar in de woning, alleen dus. Omwonenden kenden hem oppervlakkig, maar vonden hem wel aardig. 

Tijdens de zitting bleek dat de 23-jarige de 53-jarige met voorbedachte raad te hebben gedood. 

Althans, volgens het Openbaar Ministerie. 

De 23-jarige had zijn slachtoffer namelijk gebeld om een afspraak te maken en die dag een messenset gekocht.

Een van die messen had hij meegenomen naar de afspraak.

Verder had hij zijn broer verteld dat hij de man ging doden, vanwege die verkrachting.

Het OM eist 8 jaar en tbs, de rechtbank veroordeelde conform.

Het was de zestiende moord in Arnhem sinds 2010 en de tweede in flat Kortlandplaats. In 2014 stak een 61-jarige man een 72-jarige vrouw dood met wie hij een relatie had - of dacht te hebben. De vrouw was de oorlog in Irak ontvlucht. 

 19,9
KNMI Deelen – 08-08-2018

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:42

Reacties (0)

Log in om te reageren