Hij had al een straatverbod, zij al blauwe plekken

Datum
woensdag 11 juli 2018
Adres
Bosboomstraat
Plaats
Utrecht

Laura Korsman (24) werd gevonden in een woning waar voornamelijk vrouwelijke studenten wonen. 

Later die dag werd in Nieuwegein na een achtervolging de 31-jarige bestuurder van een zwarte, klein model Volkswagen aangehouden.

rtvUtrecht liet daarop een foto van die wagen zien aan de eigenaar van de snackbar onder de woning van Korsman en hij bevestigde dat het de wagen van haar ex-vriend was: Zamir G., die als dj werkte. 

Niet een heel succesvolle overigens, blijkt uit zijn agenda. Die is sinds 2016 volkomen leeg.

Laura Korsman had het een paar weken eerder uitgemaakt, na een vakantie met hem. En die vakantie was geen 'fijne tijd' voor haar, meldde een nichtje van Korsman.

Maar G. bleef haar lastigvallen. Een keer klom hij zelfs op haar balkon; de politie haalde hem daar toen weer af. En dat was niet de enige keer dat de politie moest optreden.

Zamir G. trad daarbij hardhandig op, in ieder geval liep ze daarbij blauwe plekken op. Diezelfde snackbarhouder had ze gezien, maar hij vroeg er niet naar en zij vertelde er niet over.

Hij had al eens drie dagen vastgezeten en een straat- en contactverbod gekregen.

Panorama berichtte enige tijd voor de moord op Korsman dat G. een van de slachtoffers was van motorclub Brotherhood Catervarius uit Benschop. 

Leden van Catervarius zouden hem hebben mishandeld omdat ze een concert van hem hadden beveiligd en daarvoor nog niet betaald waren. Ze dreigden hem in zijn knieĆ«n te schieten en zijn voet af te hakken. Hij liep diverse verwondingen op.

Mogelijk was daarom zijn agenda sinds 2016 leeg.

Daarna kreeg hij een auto-ongeluk. 

Volgens sommigen en De Telegraaf veroorzaakte hij dat ongeluk zelf en opzettelijk, om zo de opgelopen verwondingen te verklaren. En anders was het een zelfmoordpoging.

Laura Korsman kwam uit Werkendam en studeerde verpleegkunde. Zamir G. moet nog in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht.

Daders/verdachten

NaamSam G.
Geboren
Overleden
 17,8
KNMI De Bilt – 11-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 14-12-18 18:16

comments powered by Disqus