Dodelijk verjaardagsfeestje

Datum
zondag 1 april 2018
Adres
De Kottergoren
Plaats
Den Ham

De overbuurvrouw hoorde iemand om 0.30 uur roepen: 'Hij heeft een mes, dit gaat te ver.' 

Ze stapte in haar pyjama de straat op, zag de verdachte op zijn fiets wegrijden en zag ook dat de jongens die om het slachtoffer heen stonden in paniek waren. Een van hen belde een ambulance, maar de ernst van de situatie zagen ze niet in. 

Warm moest het slachtoffer het hebben, dacht ze, en dus droeg ze hem met hulp van de omstanders naar binnen. Vijf minuten later kwam de ambulance. 

Drie dagen later overleed Michiel Schut (19) alsnog. De verdachte (18) kon worden aangehouden: Dario J. uit Den Ham. Een verjaardag was uit de hand gelopen.

Uiteindelijk bleek dat een van de gasten op het feestje een groep jongens uit Zwolle had uitgenodigd die eigenlijk niet welkom was. Tussen hen en Dario ontstond ruzie, waarbij Dario een mes trok. 

'Mitzel' Schut (uit Zwolle, daarvoor Elburg) probeerde de ruzie overigens alleen maar te sussen, maar werd vol in de borst geraakt.

De verdachte was als kleuter met zijn ouders uit het voormalige Joegoslaviƫ naar Nederland gekomen, waar ze asiel kregen. De reputatie van de man was al niet te best, onder meer als gevolg van drugsgebruik.

Zijn advocaat heeft de rechtbank gevraagd te onderzoeken of het slachtoffer onder invloed van drank of drugs was. Dat verzoek werd ingewilligd.

Tijdens de rechtszaak zei Dario J. zich niets te kunnen herinneren. De rechtbank legde hem de maximumstraf voor minderjarigen op: 2 jaar jeugddetentie en tbs.

 4,8
KNMI Heino – 01-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:02

Reacties (0)

Log in om te reageren