Poolse zwerver/winkeldief vermoord

Datum
dinsdag 30 januari 2018
Adres
Ertveldplas
Plaats
Den Bosch

Sportvissers zagen de 32-jarige Pool Marcin Naus maandagavond 26 maart 2018 drijven in het water van de Ertveldplas en waarschuwden de politie. Het slachtoffer werd al sinds 30 januari 2018 vermist.

Naus was een bekende van de politie en menigeen in Den Bosch. Hij sliep in parkeergarages, was alcoholist en pleegde winkeldiefstallen. Doorgaans verzette hij zich als hij werd aangehouden. 

De politie hield drie landgenoten van het slachtoffer aan. Het zijn bekenden van het slachtoffer. 

Een van hen werd in de boeien geslagen in een tent onder de brug vlak bij het meer, de andere twee werden in de binnenstad van opgepakt - maar ook zij sliepen doorgaans in die tent. 

De verdachten zijn 42, 42 en 48. Een van de 42-jarige verdachten is alweer vrijgelaten. Hij wordt alleen vervolgd voor het gebruiken van de pinpas van het slachtoffer.

Tijdens een pro forma-zitting bleek Naus met een plank te zijn doodgeslagen. Van de verdachten was er maar een aanwezig. Over de toedracht weinig nieuws. 

Ook niet tijdens de rechtszaak. Er was ruzie uitgebroken, tussen Naus en de 48-jarige verdachte. Naus had gedronken en zou op de gipsvoet van de 48-jarige zijn gaan staan. Die sloeg hem daarop een paar keer met een balk op zijn hoofd. 

Een van de 42-jarigen daarna ook.

Beiden kregen 15 jaar conform. 

In hoger beroep werd dat 13 jaar. Minus 1 jaar strafkorting omdat het hoger beroep zo lang duurde: 12 jaar.

De derde verdachte kreeg 4 maanden voor de diefstal van de bankpas en telefoon van het slachtoffer.

 3,9
KNMI Herwijnen – 30-01-2018

Labels

Bijgewerkt: 16-04-2021 10:59

Reacties (0)

Log in om te reageren