Man en politiebureau beschoten

Datum
zondag 4 maart 2018
Adres
De Haandrik
Plaats
Holtheme

Die zondag kort voor 18.00 uur schoot Daniël de V. op de voordeur van het politiebureau aan de Krimweg in Coevorden. 

Was hij baldadig, woedend of in paniek?

Baldadig vermoedelijk niet. Hij werd gearresteerd en vertelde agenten dat er een schietpartij had plaatsgevonden op De Haandrink in Holtheme. 

Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een zwaargewonde man aan, op het stuk tussen de Anerweerdweg en de afslag naar de Scheerseweg, onder de rook van Coevorden - maar in Overijssel.

Volgens een getuige zou het slachtoffer nog hebben geleefd en waren de agenten bezig hem te reanimeren. Tevergeefs. Het slachtoffer was in zijn buikstreek getroffen. 

Hardenberg.nu had een uitstekend ooggetuigenverslag, sneller en waarschijnlijk ook accurater dan andere (digitale) media. 

Het slachtoffer lag vlak bij een personenauto, waarvan een portier openstond en het reservewiel ernaast lag. 

De vraag is nu: is de verdachte de moordenaar of was hij slechts aanwezig toen het slachtoffer werd beschoten en schoot hij in paniek op het politiebureau, bij wijze van aangifte?

Het weinige dat de politie over Daniël de V. kwijt wil is dat hij ook 28 is, net als het slachtoffer, en onder invloed was. Waarvan is onbekend. De naam van het slachtoffer wil ze nog niet vrijgeven.

Maar op Facebook wordt zijn naam al genoemd: Ahmed Alkanany, geboren in Irak. Maar volgens De Stentor is het Alkanay Ahmed.

Hardenberg.nu was ook het medium dat als eerste wist te melden dat verdachte en slachtoffer elkaar kenden, vrienden van elkaar waren. 

Alkanany/Ahmed was medewerker van een grillroom in Coevorden, die wordt gedreven door zijn stiefvader.


Bijgewerkt: 05-04-18 10:35

comments powered by Disqus