Sieradenmaakster hersens ingeslagen

Datum
zondag 25 februari 2018
Adres
Notarisappelhof
Plaats
Zoetermeer

Lore Wunsch (53) verscheen niet op haar werk, waarop iemand daar de politie waarschuwde. Die trof de vrouw dood aan, in aanwezigheid van haar man Aldert 'Ed' P. (64). De politie arresteerde hem - en nam een klauwhamer in beslag.

Dat was op maandag 26 februari, maar Wunsch bleek al op zaterdag te zijn vermoord.

Lore Wunsch - Oostenrijkse van geboorte - werkte niet alleen in loondienst, maar was ook eigenaresse van modeaccessoirewinkel Three Design. Ze stond bij tijd en wijle met haar modeaccessoires - zelfgemaakte sieraden en dergelijke - op markten en had zich voorgenomen zondag 25 februari ook weer op zo'n markt te staan. 

Met haar man.

De twee zouden worden opgehaald door een vrouw die daar ook spullen wilde verkopen, maar zij kreeg een Whatsapp-bericht dat ze maar beter zelfstandig kon gaan. 

Al enkele dagen vóór die zondag...

De vraag is: wie heeft dat bericht verstuurd? Wunsch zelf of een ander?

Ed?

En waarom bleef hij twee dagen met het lijk thuis?

Niemand had ooit iets aan hem gemerkt. 

Tijdens de rechtszaak stelde hij dat het koopgedrag van zijn vrouw haar fataal is geworden. Wéér eens stond het huis vol nieuwe spulletjes en wéér klaagde Ed over de financiële problemen waarin ze verkeerden - juist door haar koopgedrag. En wéér zei ze: komt wel goed.

Maar het kwam niet goed.

Die avond viel het stel op de bank in slaap. Ed werd wakker, keek nog wat televisie 'en rond elf uur, toen de film was afgelopen, overkwam het me. Ik heb de hamer gepakt en haar op haar hoofd geslagen.'

Toen hij had geconstateerd dat ze dood was, deed hij een vuilniszak over haar hoofd en propte haar en de bebloede kussens van de bank in een kast.

Daarna probeerde hij zich dood te drinken, maar dat mislukte dus.

Zelf had hij trouwens een schuld van 150.000 gulden aan de Belastingdienst. 

Het Openbaar Ministerie eiste11 jaar voor doodslag, van voorbedachte raad zou geen sprake zijn. De rechtbank oordeelde conform.

 -1,8 −
KNMI Rotterdam – 25-02-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 11:52

Reacties (0)

Log in om te reageren