Geen controle over zijn leven

Datum
maandag 19 februari 2018
Adres
Kraaijenbergstraat
Plaats
Hattem

De politie trof de 34-jarige bewoonster aan. Haar vriend, Loetje K. (50), werd aangehouden. 

Een relatie van dertien jaar beëindigd met een mes.

De vrouw was volgens buren van Oost-Europese afkomstig, zwanger en woonde nog maar enkele maanden op de bovenverdieping van de duplexwoning (twee woningen boven elkaar, zoals die kort na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd).

Dat laatste klopt: ze woonde er sinds oktober 2017. Daarvoor woonde ze in Epe, tot Loetje K. daar brand stichtte .

Van Oost-Europese afkomst was ze overigens niet, maar kennelijk maakte ze die indruk. 

En of ze zwanger was? De politie suggereerde dat in een persbericht, maar wilde er tegenover journalisten niets over kwijt. 

Dwoëny van den Brink heette ze. 

Haar moeder schreef op Facebook dat Dwoëny nu eindelijk bij haar broertje en haar opa en oma is.

Eindelijk. Dan had ze geen prettig leven.

Loetje K. werd door het Pieter Baan Centrum onderzocht, maar het onderzoeksverslag is nog niet beschikbaar. K. vond het wel heel vermoeiend, zo'n onderzoek, liet hij de rechtbank in een pro forma-zitting weten. 

K. werd al eerder voor een ernstig misdrijf tot een gevangenisstraf veroordeeld. In 2009 had hij haar al eens neergestoken. Op zijn conto staan verschillende mishandelingen.

Tijdens de rechtszaak liet hij zijn advocaat het woord voeren. Hij zag zelfs af van het recht op een laatste woord. Een man van weinig woorden.

Maar wel van veel drank. Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat hij al vanaf zijn negende dronk. Nadat hij haar die avond de keel had doorgesneden, opende hij met het moordmes een nieuwe tray bier... Toen hij werd afgevoerd, viel in in slaap. In de politieauto.

Drinken, blowen en tv-kijken - uit veel meer bestond zijn leven niet.

Het Openbaar Ministerie eiste 9 jaar en tbs met dwangverpleging. Over het motief werd weinig bekend. Het slachtoffer zou hebben aangekondigd dat de ze relatie wilde beëindigen. 

Maar dat kon K. zich niet herinneren.

Zijn advocaat vond 4 jaar wel genoeg; hij wil dat zijn cliënt snel aan de tbs begint. 'Mijn cliënt is benauwd om weer verantwoordelijkheid te krijgen in het leven. Hij vreest het leven. Hij heeft geen controle meer over zichzelf.'

Uitspraak: conform.

 1,1
KNMI Heino – 19-02-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 11:22

Reacties (0)

Log in om te reageren