Moordenaar met 'heel lelijke porem'

Datum
zaterdag 11 november 2017
Adres
Admiraal Helfrichstraat
Plaats
Amsterdam

De steekpartij vond rond 23.30 uur plaats. Het slachtoffer, de 40-jarige Alaattin Kilic uit Trabzon, wist nog een passerende motoragent aan te spreken, maar zakte ineen. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Maar hij had de motoragent nog kunnen vertellen dat de dader zich in het groepje mannen bevond dat verderop naast een donkere Volkswagen Golf stond. 

De bedoelde man rende weg, maar politie wist hem toch te arresteren: Jamal S. (26); er waren die avond veel agenten op de been vanwege een voetbalwedstrijd van het Marokkaanse elftal.

Hij verzette zich wel zodanig dat de politie pepperspray moest gebruiken.

De toedracht bleef lang onduidelijk. Maar de broer van Alaattin verklaarde tegenover AT5 dat er meer mensen bij de steekpartij betrokken waren dan die ene verdachte. De politie kon dat niet bevestigen.

En dat is wat de verdachte later ook verklaarde, tijdens de rechtszaak: 'Mijn eigen veiligheid of die van mijn familie kan gevaar lopen als ik ga verklaren. Als ik iets vertel, moet ik het hele verhaal vertellen en dat is voor andere mensen belastend. Dat is een te groot risico.'

Mogelijk ging de ruzie tussen het slachtoffer en het groepje mannen om een telefoon. 

In ieder geval zag een taxichauffeur dat een man van Marokkaanse of Tunesische afkomst met een - wij citeren - 'heel lelijke porem' ruzie met Kilic maakte om een tas met het logo van Albert Heijn, althans om de inhoud van die tas. En dat vlak bij een man met een mes stond: Jamal S. Althans: die man voldeed aan het signalement van S.

Maar wat die inhoud van die tas was?

Een andere getuige verklaarde dat S. die avond had geroepen: 'Ik heb hem gedjoekt, ik heb hem gedjoekt.' Ofwel: 'Ik heb hem gestoken, ik heb hem gestoken.'

En op weg naar het politiebureau bekende hij iets ergs gedaan te hebben. Woorden die hij later weer introk.

Het Openbaar Ministerie eiste 11 jaar cel, de rechtbank veroordeelde S. tot 8 jaar. De straf viel lager uit omdat S. geen strafblad had.


 7,7
KNMI Schiphol – 11-11-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:04

Reacties (0)

Log in om te reageren