Hannie Bakker (68) vermoord en beroofd

Datum
donderdag 27 april 2017
Adres
Limmerschouw
Plaats
Winkel

De 68-jarige Hannie Bakker raakte zwaargewond tijdens een inbraak in haar woning in de nacht van 26 op 27 april, Koningsdag. Ze overleed enkele weken later.

Via Opsporing Verzocht vroeg de politie getuigen zich te melden, een oproep die ook in het Pools werd gedaan.

Dit schreef Opsporing Verzocht:

'De 68-jarige Hannie Bakker had tot aan haar pensioen samen met haar man een bollenbedrijf in Nederland en Frankrijk. Begin jaren negentig laat het echtpaar een vrijstaand huis bouwen op een kavel aan de Limmerschouw, in het dorp Winkel. Hun woonhuis ligt tussen de bollenvelden en een Golfclub in. Hannie Bakker en haar man hebben samen drie kinderen.

Op de avond voor Koningsdag is Hannie zoals vaker bij de tennisclub te vinden. Ze staat die avond van 19.30 uur tot 21.30 uur achter de bar. Volgens iedereen die haar die avond heeft gezien, maakte ze een ontspannen indruk. Als haar dienst erop zit vertrekt ze met haar blauwe Het is een kwartiertje rijden vanaf de tennisclub naar de Limmerschouw. De echtgenoot en nog thuiswonende zoon van Hannie zijn die avond in Frankrijk, waar het gezin een tweede huis heeft. Ze is dus alleen thuis. Om 21.50 uur heeft Hannie nog een Whatsapp-bericht gestuurd aan haar dochter én aan een vriendin. Op dat moment leek er nog niets aan de hand.

De volgende dag is het Koningsdag. De dochter van Hannie maakt zich zorgen. Haar moeder zou met haar en haar kinderen meegaan naar de vrijmarkt, maar is niet op komen dagen. Het is niets voor haar moeder om een afspraak te vergeten, dus haar dochter besluit naar haar huis te gaan. Tot haar grote schrik treft ze haar moeder zwaargewond aan in de slaapkamer. Ze is niet meer aanspreekbaar.

Nadat haar dochter de hulpdiensten gealarmeerd heeft, is Hannie met een hoogwerker uit het huis getakeld en met een traumahelikopter met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In het begin was er nog even de hoop dat ze misschien zou herstellen, maar al snel bleek dat er geen enkel perspectief meer was. Hannie had zulke ernstige hersenschade opgelopen dat ze daaraan zou overlijden. Uiteindelijk is ze 9 juni in het bijzijn van haar familie overleden.

Het huis van Hannie Bakker ligt aan een rustige landweg aan de rand van Winkel, vlakbij de oprit naar golfbaan Regthuys. De politie heeft braakschade aan het huis gevonden. De inbreker of inbrekers hebben aan de achterkant van het huis een raam geforceerd. Dat moet tussen 26 april omstreeks 22.00 uur en ergens de volgende ochtend zijn gebeurd. Het kan zijn dat Hannie de inbreker of inbrekers betrapt heeft en er daarna geweld tegen haar is gebruikt.

Wie heeft een vermoeden wie de dader of daders zouden kunnen zijn?'

 5,8
KNMI Berkhout – 27-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:39

Reacties (0)

Log in om te reageren