Vader en zoon Van Doorn geliquideerd

Datum
dinsdag 25 april 2017
Adres
Edisonstraat
Plaats
Zoetermeer

René van Doorn (49) en diens zoon (23) Renéetje woonden in het woonwagenkamp tegenover de gevangenis in Zoetermeer en wilden die ochtend aan hun conditie werken in hun vaste sportschool op het bedrijventerrein Zoeterhage. Rond 11.00 uur parkeerde vader Van Doorn zijn Mercedes C180 in een parkeerhaven.

Vrijwel meteen stapte de bijrijder van een BMW die enkele parkeerhavens verderop geparkeerd stond uit en liep naar de Mercedes.

Op beelden die Opsporing Verzocht inmiddels online heeft gezet is te zien dat de man eerst met een zwaar automatisch wapen wilde schieten, maar dat het weigerde. Daarop trok hij een handvuurwapen, liep naar de bestuurderskant van de Mercedes, schoot, liep vervolgens om de wagen heen naar de bijrijderskant, en schoot weer.

Kennelijk waren zowel senior als junior Van Doorn doelwit. In ieder geval Van Doorn senior was actief in het criminele milieu.

Vervolgens zien we dat de schutter terugloopt naar de BMW, instapt en dat de chauffeur gas geeft.

Beide daders zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst.

De schutter liep overigens opvallend: zijn rechterbeen zwiepte telkens naar buiten. ‘Alsof hij niet goed op zijn linkerbeen kan staan,’ aldus Opsporing Verzocht.

Op Corsica - een straat verderop - werd de BMW even later brandend aangetroffen.

De daders wilden om de hoek in Borneo - ook een straat - overstappen in een tweede vluchtauto, maar die wilde niet starten: lege accu.

Daarop kaapten ze de Opel Corsa van een stel dat net boodschappen had gedaan. De bestuurster werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen uit te stappen. De Opel Corsa werd later op de Statenweg ter hoogte van de Gordelweg in Rotterdam teruggevonden.

De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden. Eerst de man die probeerde de Corsa in brand te steken (wat niet lukte), vervolgens een 26-jarige Amsterdammer en weer later - in september 2017 - een tweede Amsterdammer van 26.


 6,3
KNMI Rotterdam – 25-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 13-02-2018 10:29

Reacties (0)

Log in om te reageren