Bosnische drugshandelaar doodgeschoten

Datum
zondag 27 augustus 2017
Adres
Stegingaweg
Plaats
Oosterwolde

De schietpartij vond plaats in de woning van de 51-jarige Bosniër Tehvid Huzejrovic, kort na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag. Reanimatie mocht niet baten. 

De politie wist nog in dezelfde nacht vier personen aan te houden.

Twee van hen bevonden zich in de woning toen ze arriveerde: een 58-jarige man uit Oosterwolde en een 53-jarige inwoner van de Drentse gemeente Noordenveld.

Later werden nog 41-jarige vrouw uit Oosterwolde en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Alleen de 58-jarige zit nog vast. Hij is de hoofdhuurder, Huzejrovic huurde van hem onder.

Volgens de burgemeester van Ooststellingerwerf zijn het bekenden van de politie.

De aanleiding tot de schietpartij is nog onduidelijk, maar een buurman wist de Leeuwarder Courant te melden dat vanuit het huis 'drugs en troep' werden verkocht en dat de eigenaar de bewoner per brief al had gesommeerd om per 13 september 2017 de woning te verlaten en het pand bezemschoon op te leveren. Op die dag wordt het huis geveild. U kunt nog tot 29 augustus 2017 online bieden.

Volgens diezelfde buurman wist de politie de er drugs werden verhandeld en had ze al eens een camera voor de woning geplaatst en er een inval gedaan.

Tehvid Huzejrovic woonde al zo'n vijftien jaar in de straat. Hij werkte als chauffeur, maar werd een paar jaar gelden ontslagen of nam ontslag. Zijn voormalige werkgever formuleerde het zo: we zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Daarna ging het bergafwaarts, aldus de buren. Huzejrovic ging in drugs handelden, harddrugs.

De zaak komt in maart 2017 voor de rechter. 

Het Openbaar Ministerie neemt in deze zaak ook mee dat de verdachte zijn eigen broer met een vuurwapen heeft bedreigd. Die broer had daar weliswaar geen aangifte van gedaan, maar de officier pakt deze bedreiging 'ambtshalve' op.

Het is de vijfde moord in Friesland in 2017 tegenover vier in heel 2016.

Overigens mist de Leeuwarder Courant in haar overzicht van alle moorden in Friesland sinds 2000 ongeveer een derde van het werkelijke aantal moorden.


 16,3
KNMI Eelde – 27-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 30-01-18 11:36

comments powered by Disqus