Bosnische drugshandelaar doodgeschoten

Datum
zondag 27 augustus 2017
Adres
Stegingaweg
Plaats
Oosterwolde

De schietpartij vond plaats in de woning van de 51-jarige Bosniër Tehvid Huzejrovic, kort na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag. Reanimatie mocht niet baten. 

De politie wist nog in dezelfde nacht vier personen aan te houden.

Twee van hen bevonden zich in de woning toen ze arriveerde: een 58-jarige man uit Oosterwolde en een 53-jarige inwoner van de Drentse gemeente Noordenveld.

Later werden nog 41-jarige vrouw uit Oosterwolde en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Alleen de 58-jarige werd vervolgd. Hij huurde de woning van Huzejrovic onder.

Beiden waren bekenden van de politie.

De aanleiding tot de schietpartij bleef onduidelijk, maar een buurman wist de Leeuwarder Courant te melden dat vanuit het huis 'drugs en troep' werden verkocht en dat de eigenaar de bewoner per brief al had gesommeerd om per 13 september 2017 de woning bezemschoon op te leveren. Op die dag zou het huis worden geveild

Volgens diezelfde buurman wist de politie de er drugs werden verhandeld en had ze al eens een camera voor de woning geplaatst en er een inval gedaan.

Tehvid Huzejrovic woonde zo'n zelf vijftien jaar in de straat. Hij werkte als chauffeur, maar werd een paar jaar gelden ontslagen of nam ontslag. Zijn voormalige werkgever formuleerde het zo: we zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. 

Daarna ging het bergafwaarts met Huzejrovic, aldus de buren. Hij ging in drugs handelden, harddrugs.

Het Openbaar Ministerie nam in deze zaak mee dat de verdachte zijn eigen broer met een vuurwapen had bedreigd. Die broer had daar weliswaar geen aangifte van gedaan, maar de officier pakt deze bedreiging 'ambtshalve' op.

Uiteindelijk veroordeelde de rechtbank de man conform de eis tot 12 jaar en tbs. 

Volgens de rechtbank liep de man de kamer uit waar de ruzie plaatsvond en haalde een vuurwapen. Hij had dus tijd genoeg na te denken: met voorbedachte raad. 

Opvallend is daarbij dat de getuigenis van de vriendin van de verdachte doorslaggevend was, de 41-jarige vrouw die aanvankelijk ook was aangehouden. Zij verklaarde dat haar vriend de kamer verliet en even later weer binnenkwam met een vuurwapen in zijn hand, de arm strekte en zonder iets te zeggen vijf keer afdrukte.

De man werd ook veroordeeld voor verboden wapenbezit (hij had nog twee vuurwapens in huis) en de bedreiging van zijn broer.

 16,3
KNMI Eelde – 27-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:10

Reacties (0)

Log in om te reageren