30-jarige man steekt 60-jarige man dood

Datum
dinsdag 15 augustus 2017
Adres
Woudsterweg
Plaats
Heerenveen

De steekpartij vond kort voor 22.30 uur plaats. De 60-jarige Harm Veenema overleed ter plaatse, zijn 29-jarige zoon raakte gewond en werd in het ziekenhuis opgenomen. 

De politie hield een 30-jarige man uit Drachten als verdachte aan. Volgens haar is de man geen bekende van de slachtoffers. Maar volgens de Leeuwarder Courant is hij een collega van een van zijn stiefdochters.

De advocaat ging daar ergens tussenin zitten.

Vader en zoon Veenema stonden goed bekend. Een van de buren vertelde de Leeuwarder Courant dat hij die dag in zijn tuin stond toen de verdachte in zijn auto aan kwam rijden.

'Een onguur type.'

De buurman zag hem voor de woning dralen en vroeg hem wat hij kwam doen.

'Ik ben op zoek naar de bewoners van dit huis, maar ze zijn er niet,' antwoordde de man. De buurman vond dat vreemd, want hij zag dat de televisie in de woning aanstond.

De dader was nerveus, tikte eerst tegen het raam en liep toen naar binnen. Gestommel en geschreeuw, aldus de buurman. De zoon van het slachtoffer - en rugbyspeler - overmeesterde de dader, onder meer door een hamer te hanteren. Maar voor zijn vader - een timmerman - kwam het te laat.

Hij wordt door het Pieter Baan Centrum onderzocht.

De vriendin van Harm Veenema en zijn stiefdochter waren intussen de woning aan de achterkant ontvlucht. 18,8
KNMI Marknesse – 15-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 22-12-17 14:09

comments powered by Disqus