Redouan Boutaka geliquideerd

Datum
zondag 22 april 2012
Adres
Van Woustraat
Plaats
Amsterdam

De 31-jarige Redouan Boutaka – een veroordeelde bankovervaller – zat in waterpijpcafé The Shisha Lounge toen twee mannen de zaak binnenstapten. 

Een van hen bleef bij de deur staan en hield de aanwezigen met een vuurwapen onder schot, terwijl de tweede - een licht getinte, vrij kleine man (165-175 cm) met een tenger postuur, 20 tot 30 jaar oud, gehuld in een zwarte (stoffen) driekwart jas, met op zijn hoofd een zwarte cap, mogelijk van het merk Gucci - op Boutaka afstapte en hem doodschoot met een vuurwapen dat een opvallend lange loop had: 30 tot 40 cm.

Het slachtoffer werd genoemd als een van de twee mannen die in 2008 Hassan Aït Khouda doodgeschoten, waarbij overigens de broer van Hassan vermoedelijk het beoogde doelwit was.

De moordenaar van Redouan Boutaka zou Rida Bennajem zijn geweest – en qua lichaamskenmerken is dat mogelijk. Bennajem werd in 2013 zelf geliquideerd.

De man die bij de deur bleef staan zou Alexander 'Alekki' Gillis zijn geweest, die in 2014 te Zaandam werd geliquideerd.

Volgens Paul Vugts in Afrekeningen (2017) was een groep criminelen na interne ruzies in twee groepen uiteengevallen, met als leider van de ene groep Gwenette Martha en als leiders van de andere groep Benaouf A. en Houssine A.S. (de A. is de eerste letter van de dubbele achternaam, vandaar alleen een initiaal).

Boutaka zou tot het kamp Martha behoren en al eerder voor hem liquidaties hebben uitgevoerd of laten uitvoeren, aldus Vugts. Mogelijk - maar dat staat er niet bij - die op Hassan Aït Khouda.

De nieuwe opdrachten die hij van Martha zou hebben gekregen, zouden aanleiding zijn hem preventief te ruimen. De politie kreeg een tip dat Benaouf A. een van degenen was die Boutaka had moeten (laten) liquideren. In december 2012 werd inderdaad een aanslag op A. gepleegd, die hij overigens overleefde. Twee vrienden van A. kwamen bij die aanslag om het leven.


 9,4
KNMI Schiphol – 22-04-2012

Bijgewerkt: 14-12-18 11:17

Reacties (0)

Log in om te reageren