Bejaarde vrouw vermoord en verkracht

Datum
dinsdag 29 mei 2012
Adres
H. Cleyndertweg
Plaats
Amsterdam

'Ik wilde nog één keer seks voordat ik zelfmoord zou plegen,' verklaarde de Surinamer Amrish K. tegenover de rechtbank. Die behoefte kostte de 91-jarige Bep Theunissen (geboren in 1919 te Herwen en Aerdt in Gelderland) het leven. K. (toen 19) wilde er namelijk niet te ver voor reizen en dus vergreep hij zich aan haar, omdat ze in de buurt woonde.

Hij verklaarde verder zich niet bewust te zijn geweest van haar hoge leeftijd, maar op zijn computer - hij woonde aan Dijkwater, om de hoek - was gezocht naar bejaardenporno. Twee dagen voor de moord had hij nog films uit de serie Granny Rape bekeken. Ook had hij op internet gezocht naar het antwoord op de vraag of je iemand met een pan kon doodslaan. Maar dat durfde hij uiteindelijk toch niet.

Het OM eiste 12 jaar en tbs met dwangverpleging. K. zou de vrouw niet alleen hebben gewurgd, maar zich eerst ook aan haar hebben vergrepen. De rechtbank achtte dat laatste niet bewezen. Amrish zelf hield overigens vol dat hij haar had verkracht nadat ze al was overleden. Maar seks met een lijk is in Nederland niet verboden. Hij werd verminderd toerekeningsvatbaar geoordeeld en kreeg conform 12 jaar met tbs.In hoger beroep werd dat 10 jaar met tbs, maar nog steeds met dwangverpleging.

Slachtoffers

NaamElizabetha Anna Theunissen
Geboren1921
Overleden29 mei 2012

Daders/verdachten

NaamAmrish K.
Geboren1993
Overleden
 13,2
KNMI Schiphol – 29-05-2012

Labels

Bijgewerkt: 29-03-2018 13:56

Reacties (0)

Log in om te reageren