Hoogzwangere doodgestoken

Datum
maandag 17 juli 2017
Adres
Lekdijk-Oost
Plaats
Lopik

De politie kreeg rond 22.00 uur de melding van een steekpartij en trof de zwaargewonde Charlotte Zwezerijnen (34) aan. Reanimatie mocht niet meer baten. Ze was hoogzwanger.

De 41-jarige vriend van het slachtoffer vluchtte in zijn zilverkleurige Audi, maar Teunis kon snel worden aangehouden. 

Hij werd in een ambulance afgevoerd. Mogelijk heeft hij geprobeerd zelfmoord te plegen, mogelijk raakte hij gewond bij zijn aanhouding.

Eerder had hij zich al via Facebook gemeld, met de mededeling dat hij bang was dat zij hem het kind zou ontnemen. In ieder geval wilde ze hem verlaten.

Er waren al langer problemen; het stel was zelfs al een tijdje uit elkaar geweest.

Aanvankelijk meldde de politie dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich had, maar dat bleek niet het geval. Kennelijk ligt dat nog gewoon thuis.

De vrouw had uit een eerder huwelijk een dochtertje, haar man overleed en ze ontmoette Teun. Haar kind moet nu ook haar moeder missen.

Zie voor een uitgebreide reconstructie het Algemeen Dagblad. Het blijkt dat de politie al onderweg was naar de woning, maar dat een daar aanwezige relatietherapeute de agenten vertelde dat hun inzet niet nodig was.

De rechtbank eiste 16 jaar tegen Teunis, wegens moord. Hij kreeg 14 jaar. De rechtbank zag geen bewijs voor voorbedachte raad, maar veroordeelde hem wel voor dubbele doodslag: op zijn vriendin én op hun ongeboren kind.

De familie van Zwezerijnen had graag gezien dat Teunis Z. voor moord was veroordeeld en tbs had gekregen. Dat laatste vooral omdat er kans op herhaling is, als Z. - eenmaal op vrije voeten - weer een relatie krijgt.


 18,8
KNMI Cabauw – 17-07-2017

Labels

Bijgewerkt: 24-06-2018 11:27

Reacties (0)

Log in om te reageren