85 jaar, maar ze braken al haar ribben

Datum
donderdag 29 juni 2017
Adres
Louis Davidsstraat
Plaats
Den Haag

De 85-jarige Ans van der Meer werd op 1 juli gevonden, maar werd twee dagen eerder vermoord. 

Ze was gruwelijk mishandeld. Haar borstbeen en meeste ribben waren gebroken. Ze stikte in het kledingstuk dat in haar mond werd gestopt. 

Volgens medebewoners van de flat in Loosduinen was ze een 'actieve en sociale' vrouw. Goedlachs en met veel vriendinnen, kreeg Omroep West te horen. 

De politie hield twee verdachten aan: de 43-jarige Paulus O. en zijn 34-jarige vriendin Najma Z. 

Inmiddels heeft de eerste zitting plaatsgevonden. Z. bracht volgens het Openbaar Ministerie eerst haar 4-jarig zoontje naar haar moeder, waarna ze met O. in een BMW naar mevrouw Van der Meer reed. De twee hadden hun telefoons uitgezet.

Mevrouw Van der Meer was bemiddeld, de vraag is of O. en/of Z. dat wisten. De vraag is ook waarom ze door mevrouw Van der Meer werden binnengelaten. Ze liet niet snel vreemden binnen.

De verdachten kwamen letterlijk in beeld toen ze op de avond van de moord en de volgende avond met de bankpas van het slachtoffer pinden, althans volgens het OM. 

Op die tweede avond droeg degene die pinde een opvallende helm. De politie wist te achterhalen dat Z. de helm enkele dagen voor de moord had gekocht bij de Gamma in de wijk Leidschenveen, tegenover het politiebureau.

Maar dat ontkent ze. De helm had ze voor een vriendin gekocht. Waarom en wie die vriendin is wilde ze helaas niet vertellen.

Ze ontkent ook de sieraden van het slachtoffer op de Zwarte Markt in Beverwijk te hebben verkocht.

Het motief is volgens het OM roof. De twee verdachten zaten financieel krap en wilden toch op vakantie. Met de buit zouden ze vliegtickets en paspoorten hebben gekocht.

In oktober 2018 vroeg de vrouw de rechtbank haar vrij te laten. Ze miste haar zoontje.

Ze kreeg niet haar zin.

 17,4
KNMI Hoek van Holland – 29-06-2017

Bijgewerkt: 15-10-18 14:28

comments powered by Disqus