Autist gaat bij homo in bed liggen

Datum
vrijdag 23 juni 2017
Adres
Joost van Geelstraat
Plaats
Rotterdam

Getuigen zagen de 47-jarige Andro Reijme kort na 14.00 uur gewond zijn huis uitrennen en tussen twee auto's in elkaar zakken. Hij had verschillende steekwonden en bezweek aan het begin van de avond in het ziekenhuis.

Een 28-jarige man die zich in de bosjes had verstopt, werd aangehouden. Aanvankelijk werd gedacht dat deze Jeroen O. bij het slachtoffer had willen inbreken en werd Reijme - hij werkte op een assurantiekantoor - door hem overlopen.

Ook al omdat O. twee dagen eerder iemand van zijn of haar gouden sieraden zou hebben bestolen. 

Zijn advocaat vroeg de rechtbank hem voorlopig vrij te laten, in afwachting van het proces. Het argument? O. was net oom geworden... Familie van het slachtoffer reageerde furieus.

Later werd duidelijk dat de steekpartij in bed had plaatsgevonden. 

Bij de psychiater verklaarde O. dat hij razend op Reijme was. Het slachtoffer zou seksuele avances hebben gemaakt. 'Ik wilde hem dood hebben.'

Moord, dus.

Tijdens de rechtszaak stelde hij dat hij niet de intentie had Reijme te doden. 

Doodslag.

De rechter hield Jeroen O. voor dat Reijme homoseksueel was en dat de verdachte dat wist - en vroeg: waarom bent u dan toch bij hem in bed gaan liggen?

Daarop antwoordde O. dat hij geen seksuele relatie met Reijme had, maar dat het wel die kant op dreigde te gaan - en dat wilde hij niet.

Jeroen O. bleek boos. Niet alleen op Reijme, maar in het algemeen en in het bijzonder op zijn stiefvader. Die had zijn biologische vader bespot omdat de man zelfmoord had gepleegd en bovendien had hij - de stiefvader - hem verhinderd contact met zijn moeder op te nemen.

Het Openbaar Ministerie eiste 8 jaar en tbs.

De advocaat van O. was het daarmee eens, althans met tbs. Onderzoek had uitgewezen dat O. autistisch was en dat hij niet alleen door zijn stiefvader maar ook door zijn zus was afgewezen. 

De rechtbank veroordeelde O. tot 7 jaar en tbs.

 19
KNMI Rotterdam – 23-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:11

Reacties (0)

Log in om te reageren