Taxichauffeur in Limburg vermoord, in Duitsland gedumpt

Datum
zondag 7 mei 2017
Adres
Plaats
Spaubeek

De 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov werd in Schalbruch in Duitsland net over de grens met Limburg gevonden, maar in het Zuid-Limburg vermoord. Zijn lichaam vertoonde twaalf steken, acht in de borst en vier in de rug.

Hij werd gevonden door wandelaars die hun honden uitlieten. Zij dachten aanvankelijk dat het een hert was. Magomadov was afkomstig uit Maastricht, maar werd geboren in Grozny. 

Zijn vader was TsjetsjeniĆ« juist ontvlucht om zijn vier zoons een veilige toekomst te bieden. Samen met zijn tweelingbroer Imran runde Ousman hier vervoersbedrijf Taxi Bello aan de Zoetmanstraat in de wijk Caberg te Maastricht

Eerder die zondag had de politie wagen van Ousman al gevonden op de A12 bij Zevenhuizen. Een man die sinds in de buurt ophield, werd aangehouden: Will van K. (45), een ex-militair zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Maar met een persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische kenmerken. Die diagnose was gesteld na een eerdere beroving. 

In de auto werden bloedsporen gevonden.

Ook in het Zuid-Limburgse Spaubeek werd bloed gevonden, maar dan op straat: aan de Oude Kerk.

Ousman stond die avond met zijn wagen op zijn min of meer vaste standplaats aan de Markt in Maastricht; collega's hadden hem daar die zaterdagnacht nog gezien.

Die nacht bestelde Will van K. een taxi; hij wilde zogenaamd naar Beek. Ousman Magomadov werd zijn chauffeur. Onderweg beroofde hij Ousman. Op de Oude Kerk stak hij hem dood. 

Zeventien jaar nadat het slachtoffer naar het veilige Nederland was gekomen.

Het Openbaar Ministerie eist 15 jaar en tbs. De tbs moet ingaan nadat Van K. twee derde van zijn straf heeft uitgezeten, dus op het moment dat hij normaal gesproken vrij zou komen - indien hij zich goed gedraagt.

De rechtbank veroordeelde Will van K. tot 18 jaar en tbs, omdat het volgens de rechtbank geen doodslag was maar moord.

 12
KNMI Maastricht – 07-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 22-06-18 16:55

Reacties (0)

Log in om te reageren