Op stoep ziekenhuis overleden

Datum
woensdag 3 mei 2017
Adres
Motorstraat
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats rond 14.00 uur in de berging van een woning aan de Dynamostraat, de 24-jarige Ingomar Yildirim raakte daarbij zwaargewond. 

Hij werd door vrienden in een auto geschoven en naar het nabijgelegen Ikazia Ziekenhuis aan de Montessoristraat gebracht. Bij de slagbomen van het ziekenhuis werd hij door zijn vrienden uit de auto gegooid. 

Daar of in het ziekenhuis overleed Yildirim. 

De twee inzittenden konden later worden aangehouden. Later werden nog meer arrestaties verricht.

Nu zitten nog twee man vast: Clayton D. en Tijan S. uit Belgiƫ. De laatste zou de schoten hebben gelost.

Yildirim - Martina was een andere achternaam van hem - was in die berging om een vuurwapen of vuurwapens te verkopen, maar toen de kopers hem het geld hadden overhandigd, trok hij een vuurwapen en wilde er vandoor. 

Dat althans is het verhaal van de verdachten.

Het kan ook zijn dat de verdachten verhaal kwamen halen omdat ze in een eerder stadium al hadden betaald en dat Yildirim nog steeds niets had geleverd.

Een derde variant is dat de dood van Yildirim wraak was voor het feit dat iemand Tijan S. eerder die maand in het Limburgse Blerick had beschoten.

Ingomar - bijgenaamd Manoe - was 9 toen hij en zijn broer en zussen uit huis geplaatst omdat hun moeder de opvoeding niet aankon. Volgens weer een andere neef had Ingomar soms werk, had hij alles over voor zijn twee kinderen en was hij goed voor zijn omgeving.

Maar hij was vooral delinquent sinds zijn geboorte, met nogal wat slachtoffers van moord en doodslag in de familie. 

Zo was hij een neef van Ruvien Luis Martina, die in 2015 in de Rotterdamse Dumasstraat werd doodgeschoten. De dader van die moord was de ex van de nieuwe vriendin van neef Ruvien.

En volgens het Algemeen Dagblad werd op CuraƧao zijn broer Shanelo Martina (30) vermoord, een week voordat hij Ingomar zelf werd doodgeschoten. Broer Shanelo liep met een 38-jarige vrouw op de Mirla Plateweg in Willemstad toen ze vanuit een auto werden beschoten.

Volgens het Openbaar Ministerie was Tijan S. de schutter. Het eiste 13 jaar tegen hem. Hij kreeg 12 jaar.

Clayton D. kreeg 5 jaar. Hij had volgens de rechtbank op het slachtoffer geschoten zonder hem te raken: poging tot doodslag.

De andere betrokkenen werden vrijgesproken.

 10,6
KNMI Rotterdam – 03-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:43

Reacties (0)

Log in om te reageren