Sirwan Kassan doodgeschoten

Datum
vrijdag 3 maart 2017
Adres
Burgemeester Erasmusstraat
Plaats
Oostburg

De schietpartij vond op vrijdagavond rond 23.00 uur plaats in of vlak bij café De Drie Musketiers in het centrum van de stad, het slachtoffer - de 24-jarige Sirwan Kassan - overleed korte tijd later.

De aanleiding tot de schietpartij is nog niet bekend. Inmiddels zijn vijf verdachten aangehouden, van wie er twee alweer zijn vrijgelaten. 

De drie die bleven zitten waren de 20-jarige K.R. man uit Zoetermeer en twee inwoners van Breskens van 19 resp. 27 jaar oud. De twee uit Breskens zouden broers zijn en neven van de man uit Zoetermeer.

De 27-jarige is Nitin G. Het lijkt erop dat hij de schutter - de 19-jarige A.D. - heeft verzocht of opdracht heeft gegeven op Sirwin Kassan te schieten.

Duidelijk is dat vier van de verdachten per auto naar De Drie Musketiers zijn gereden en dat ze onderweg daar naartoe ergens een vuurwapen hebben opgehaald. 

Maar dat betekent volgens hun advocaten uiteraard niet dat ze van plan waren ermee te schieten.

Nitin G. was overigens een bekende van de politie. 

In 2015 had hij al 2 jaar cel plus 'tbs met beperkingen' gekregen nadat hij in Breskens op iemand had ingestoken. Toen Sirwin Kassan werd vermoord had G. zijn gevangenisstraf uitgezeten. Maar zijn tbs liep nog. Alleen hoefde hij de bijbehorende behandeling niet achter gesloten deuren te ondergaan.

Het is de eerste moord in Oostburg sinds op 10 februari 1996 de 23-jarige Songül Şahbaz door haar 24-jarige vriend H.Y werd doodgestoken.

En eind 1990 werd op het wegdek van de Boomkreegweg het lichaam van een vrijwel naakt(e) meisje/vrouw gevonden; ze had slechts een rode wollen trui aan. Ze was tussen 15 en 25 jaar oud. Volgens de patholoog-anatoom was ze gewurgd, maar niet het slachtoffer van een zedenmisdrijf. Op haar rechter bovenarm stond in inkt de naam Filip. Dus mogelijk was ze Belgische.

Een terechte aanname, naar bleek. Het slachtoffer was de 20-jarige Peggy Cordons uit Brugge. De dader was haar vriend, de 27-jarige Rick C. eveneens uit Brugge. Daar was de moord dan ook gepleegd.


 6,8
KNMI Vlissingen – 03-03-2017

Bijgewerkt: 08-12-17 13:19

comments powered by Disqus