De omstanders? Ze belden niet eens 112...

Datum
zaterdag 4 februari 2017
Adres
Straatweg
Plaats
Rotterdam

De 56-jarige Melvin Arduin uit Capelle aan den IJssel stond met een vriend in café De Vaag toen tegen sluitingstijd ruzie ontstond met andere bezoekers, kort voor 2.00 uur. Hij werd buiten tegen de grond geslagen en overleed enkele dagen later.

Inmiddels zijn enkele arrestaties verricht. In juli 2017 werd de 19-jarige Rotterdammer Henk van A. in Spanje opgepakt. Op 1 augustus werden een 32-jarige en een 35-jarige man ingesloten, vrienden van Van A. en op z'n minst getuigen van de vechtpartij.

Henk van A. wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de beschieting van een woonwagen aan het Terbregsehof tijdens Nieuwjaarsnacht. Hij is de zoon van de lokaal bekende Henkie 'Drievinger', een autohandelaar die onlangs in Spanje bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

Melvin James Arduin was boekhouder en werkte als vrijwilliger bij volkstuinvereniging Zestienhoven in Rotterdam. Na zijn bardienst die dag besloten hij en anderen nog wat te gaan drinken. 

Het was rond 20.00 uur toen ze het eerste van een aantal cafés in de wijk Overschie binnenstapten. Uiteindelijk bleef Arduin met een kennis over, maar ook zij vonden het op enig moment tijd huiswaarts te gaan. Op weg daar naartoe passeerden ze café De Vaag. Ze besloten er nog een afzakkertje te nemen.

Opsporing Verzocht meldde over de dood van Arduin:

'Rond 01.50 uur ontstaat in het café een opstootje bij de toiletten. Melvin besluit de gemoederen wat te sussen maar wordt dan plotseling het toilet ingeduwd. Daar wordt nog even wat geduwd en getrokken maar daarna lijkt de kou uit de lucht.

Even later verlaat Melvin de toiletten en vindt het dan blijkbaar wel welletjes; hij trekt zijn jas aan, neemt aan de bar nog een laatste slok van zijn drankje en verlaat iets voor 02.00 uur café de Vaag.

(...)

Melvin lijkt die nacht door meerdere café bezoekers te zijn gevolgd naar buiten. Vervolgens vindt er op de stoep nog een opstootje plaats waarbij over en weer wat wordt geduwd en getrokken. Dan krijgt Melvin ineens vanuit het niets een harde klap tegen zijn hoofd. Hij raakt direct buiten bewustzijn en in coma.'

Henk van A. zag die bui vermoedelijk al hangen. Hij zette zijn autobedrijf op naam van een familielid en vluchtte naar Spanje. Maar hij werd opgepakt en overgeleverd.

Het Openbaar Ministerie eiste 4 jaar tegen hem. Niet wegens doodslag, want de bedoeling te doden kon niet worden bewezen, maar wegens zware mishandeling de dood ten gevolge hebbend. De rechtbank veroordeelde hem conform.

De vraag is nu of de omstanders nog worden vervolgd. Die deden namelijk helemaal niets. Zelfs niet even 112 bellen...


 5,5
KNMI Rotterdam – 04-02-2017

Labels

Bijgewerkt: 14-06-2018 13:49

Reacties (0)

Log in om te reageren