Neef (22) en zijn oom (29) doodgeschoten

Datum
maandag 26 december 2016
Adres
Branding
Plaats
Hellevoetsluis

De twee mannen werden volgens getuigen kort voor 18.00 uur beschoten bij een bezoek aan een woning in de straat. Ze probeerden nog weg te rennen, maar tevergeefs. Beiden raakten gewond, Shurandly overleed dezelfde avond in het ziekenhuis, Faichel in de volgende nacht. De laatste had twee interne slagaderlijke bloedingen. Eentje konden ze dichten, de andere konden ze niet vinden.

Het gaat om Shurandly 'Macho' Rimon (29) en zijn neef Faichel Rimon (22, zie foto onder) van Curaçao.


Volgens Luci Rimon - zus van Shurandly, nicht van Faichel - was de schutter een uur voor de schoten vielen nog aan de deur geweest; de beide families kennen elkaar van de kerk. Tussen hen bestond al langer onenigheid. De politie wist dan ook vrijwel onmiddellijk wie ze zochten.

De Rimons waren bijeen om Kerst te vieren. Toen Faichel en Shurandly later even de straat op gingen om te roken, werden ze beschoten. De schutters vluchtten in een auto waarin al anderen zaten.

Het waren minimaal twee schutters, maar alleen Failyson P. (23) kon worden veroordeeld. Hij kreeg 18 jaar, aanzienlijk minder dan de 28 jaar die was gevraagd. De rechtbank achtte niet bewezen dat P. met voorbedachte raad had geschoten.

Als tweede schutter stond terecht Alanson G., hij hoorde 25 jaar tegen zich eisen. Maar getuigen hadden hem niet eenduidig herkend en dus sprak de rechtbank hem vrij. Wel kreeg hij een week voor belediging.  

De aanleiding was een vechtpartij een nacht eerder. Meer niet.

Het was de tweede moord in Hellevoetsluis sinds 2010 en de tweede in 2016. De eerste kostte ook al twee levens.


Slachtoffers

NaamShurandly Rimon
Geboren
Overleden26 dec. 2016

NaamFaichel Rimon
Geboren
Overleden26 dec. 2016
 8,4
KNMI Hoek van Holland – 26-12-2016

Labels

Bijgewerkt: 22-07-2018 14:57

Reacties (0)

Log in om te reageren