Politie brengt dronken en gewapende man thuis: vriendin dood

Datum
vrijdag 16 december 2016
Adres
Continentenlaan
Plaats
Veendam

De 48-jarige Joke Hendriksen werd samen met haar 51-jarige vriend Ronald P. gewond in de woning aangetroffen. Zij overleed in het ziekenhuis.

P. - hij is afkomstig uit Amsterdam - werd aangehouden en verhoord. Hij bleek alcoholist sinds de dood van zijn vader en psychisch instabiel. Toch begon Joke Hendriksen een jaar voor haar dood een relatie met hem.

In dat jaar vermoedde Ronald P. steeds sterker dat er een complot tegen hem werd gesmeed, waaraan ook zijn vriendin deelnam. Hij ging nog meer drinken en werd nog achterdochtiger. 

Die avond kregen ze weer ruzie. Joke Hendriksen zette hem daarop de woning uit. 

Maar P. wist nergens onderdak voor de nacht te vinden, ook niet bij de politie. Die bracht hem juist weer naar de woning van zijn vriendin en vroeg of P. toch de nacht bij haar mocht doorbrengen.

Dat mocht. 

De agenten hadden alleen geen reden gezien het mes dat hij al die tijd bij zich had gehad, in beslag te nemen. De volgende dag werd ze dood gevonden.

Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord en eist 5 jaar gevangenisstraf en tbs. Volgens het Pieter Baan Centrum is P. sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Uitspraak december 2017.

 4,1
KNMI Eelde – 16-12-2016

Bijgewerkt: 01-12-17 10:21

comments powered by Disqus