Amersfoort: man doodgestoken, oom Harald aangehouden

Datum
zondag 27 november 2016
Adres
Kleine Koppel
Plaats
Amersfoort

De steekpartij vond plaats rond 1.20 uur. Op een partyboot aan de Kleine Koppel ontstond een ruzie tussen de 25-jarige Michael de Boe en zijn 51-jarige oom Harald, die buiten werd voortgezet. Daar stak de oom toe. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed korte tijd later.

Beiden komen uit Amersfoort. De Boe werkte bij een verhuurbedrijf, was supporter van Feyenoord en verloofd met Kimberley. Hij vierde met zijn familie de verjaardag van oma.

Zijn moeder Henriette heeft de toedracht inmiddels op Facebook toegelicht. Volgens haar is Michael nu dood 'omdat ik mijn zus geen kus wilde geven'. Haar zwager - de oom van Michael - zou daarop in woede zijn ontstoken.

De vrouw van Harald liet via het Algemeen Dagblad weten dat haar man niet had toegestoken, maar dat het slachtoffer het mes in zich had getrokken.

Ze schreef de krant een brief waarin ze uitlegde dat het tussen haar en haar zus (de moeder van Michael de Boe) al langer niet boterde, maar dat ze - zij en haar Harald - toch naar de 65e verjaardag van oma waren gegaan.

Eigenlijk was het best gezellig, die avond. Het ging mis toen ze afscheid van haar zus wilde nemen en haar voorstelde de strijdbijl te begraven. Maar die flipte.

Daarop schold de dronken Harald zijn schoonzus uit en werd hij op zijn beurt belaagd door acht mannen, onder wie Michael de Boe. Om ze van hem af te houden, trok hij het mes dat hij als elektricien altijd bij zich had.

Harald wist naar buiten te gaan, maar Michael de Boe rende achter hem aan. De Boe zou toen ruw aan zijn linkerarm hebben getrokken, met als gevolg dat hij het mes in zich trok.

Slachtoffers

NaamMichael de Boe
Geboren
Overleden27 nov. 2016

Daders/verdachten

NaamHarald B.
Geboren
Overleden
 5,6
KNMI De Bilt – 27-11-2016

Labels

Bijgewerkt: 10-12-16 17:36

comments powered by Disqus