Dordrecht: man steekt verslaafde vader dood

Datum
maandag 17 oktober 2016
Adres
Suikerstraat
Plaats
Dordrecht

De 43-jarige Danny stak zijn vader dood in diens woning aan de Suikerstraat na jaren van problemen in de familie. Het slachtoffer werd gevonden in de kelderbox.

De man was verslaafd aan drugs en had schulden bij iedereen, schulden die men bij zijn zoon probeerde te innen. Danny werd later die dag aangehouden in zijn woning. Hij had zelf de politie gebeld.

Ook de moeder van Danny was verslaafd, zij pleegde uiteindelijk zelfmoord door in nachtjapon de haven in te springen. Danny zelf had een vaste baan, koophuis en een rustig leventje - dat kennelijk toch verstoord werd. Danny zag haar liggen, tussen twee boten in.

Het Algemeen Dagblad sprak met bekenden en buren van de dader. 'Waarschijnlijk is de spanning om de verslaving van zijn vader zo hoog opgelopen dat hij het niet meer kon verwerken,' En: hij was een 'normale, fijne vent', een 'doodnormale Dordtenaar' die al jaren in de straat woont en met niemand problemen heeft. 'Hij heeft een baan en een rustig leven. Hij had net zijn huisje geverfd. Hij was opgewekt. Normaal. Vrolijk.'

En toen verbrak zijn partner de relatie.

 13,1
KNMI Rotterdam – 17-10-2016

Labels

Bijgewerkt: 22-10-16 12:52

comments powered by Disqus