Dode Amsterdam: Isilnando Kammeron (24)

Datum
maandag 10 oktober 2016
Adres
Meibergdreef
Plaats
Amsterdam

De schietpartij vond rond 23.30 uur plaats voor het Academisch Medisch Centrum. Getuigen zagen een man met rode bovenkleding op een mountainbike vluchten richting metrostation Holendrecht. Volgens getuigen had hij Isilnando Kammeron (24) met vijf schoten gedood.

Uiteindelijk hield de politie zeven verdachten aan, van wie er enkele later de status van getuigen kregen. Een verdachte zit nu - april 2017 - nog vast: Adel R. (geboren in 1996), de man in het rood. Hij heeft bekend de schoten te hebben gelost.

Het slachtoffer en de dadergroep hadden eerder die avond ruzie in een snackbar. Daarbij stak Kammeron iemand in het gezicht. Toen de dadergroep - zeven man sterk - het gewonde slachtoffer naar het AMC brachten, zagen ze Kammeron weer.

Aanvankelijk wilde R. niet aan de rechtsgang meewerken, maar inmiddels heeft hij zijn 'proceshouding veranderd' - zoals de rechtbank het noemde: hij is in de gevangenis tot rust gekomen en nu bereid zich door een psychiater te laten onderzoeken. De R. wil zelfs met de familie van het slachtoffer praten. Hij heeft spijt, zegt hij.

Waar hij het machinepistool vandaan heeft, wil hij niet vertellen. Wel dat hij steun heeft gevonden in de bijbel.

De Surinamer Kammeron had overigens al een lang strafblad, dat werd aangemaakt toen hij 13 jaar oud was - zo weet Het Parool te melden. In november 2015 werd hij veroordeeld voor poging tot moord in flat Hoogoord. Het slachtoffer was een toen 25-jarige man.

Een jaar eerder was hij betrokken bij een zware mishandeling. Hij dreigde verder vrouwen met verkrachting een een 'bullet' in hun hoofd. En op de avond van zijn dood was hij betrokken bij een steekpartij waarbij iemand gewond raakte. Hij was - zo oordeelden deskundigen - zwakbegaafd, antisociaal en agressief.


Slachtoffers

NaamIsilnando Kammeron
Geboren
Overleden10 okt. 2016
 8,8
KNMI Schiphol – 10-10-2016

Labels

Bijgewerkt: 04-04-17 16:25

comments powered by Disqus