Isilnando Kammeron (24) zou zijn dochter nooit zien

Datum
maandag 10 oktober 2016
Adres
Meibergdreef
Plaats
Amsterdam

De schietpartij vond rond 23.30 uur plaats voor het Academisch Medisch Centrum. Getuigen zagen een man met rode bovenkleding op een mountainbike vluchten richting metrostation Holendrecht. Volgens getuigen had hij Isilnando Kammeron (24) met vijf schoten gedood.

Uiteindelijk hield de politie zeven verdachten aan, van wie enkele later de status van getuigen kregen. Een verdachte bleef vastzitten: Adel de R. (geboren in 1996), de man in het rood. Hij bekende uiteindelijk de schoten te hebben gelost.

Het slachtoffer en de dadergroep hadden eerder die avond ruzie in een snackbar. Daarbij stak Kammeron iemand in het gezicht, dwars door de wang. Kammeron verdween, maar toen het gewonde slachtoffer bij het AMC werd afgeleverd trof men elkaar weer.

Kammeron schoot.

Aanvankelijk wilde De R. niet aan de rechtsgang meewerken, maar na verloop van tijd veranderde zijn proceshouding - zoals de rechtbank het noemde: hij is in de gevangenis tot rust gekomen en nu bereid zich door een psychiater te laten onderzoeken. De R. wil zelfs met de familie van het slachtoffer praten. Hij heeft spijt, zegt hij.

Waar hij het machinepistool vandaan heeft, wilde hij echter niet vertellen. Wel dat hij steun had gevonden in de bijbel.

Tijdens de rechtszaak wilde De R. wel vertellen waar hij het vuurwapen vandaan had: hij had het die zomer gevonden op een elektriciteitskast, in een plastic zak. Het was een pistoolmitrailleur van het merk Skorpion. Zoiets:


Sindsdien droeg hij dat wapen elke dag bij zich, want hij voelde zich bedreigd. Eerder had hij zich al moeten verantwoorden voor een roofoverval, maar werd toen vrijgesproken. Hij had volgens deskundigen ADHD en last van angststoornissen.

Het Openbaar Ministerie heeft 12 jaar cel geëist. De rechtbank oordeelde conform.

Het slachtoffer had overigens een langer strafblad, dat werd aangemaakt toen hij 13 jaar oud was - zo weet Het Parool te melden. In november 2015 werd hij veroordeeld voor poging tot moord in flat Hoogoord. Het slachtoffer was een toen 25-jarige man.

Een jaar eerder was hij betrokken bij een zware mishandeling. Hij dreigde verder vrouwen met verkrachting een een 'bullet' in hun hoofd. En op de avond van zijn dood was hij betrokken bij een steekpartij waarbij iemand gewond raakte. Hij was - zo oordeelden deskundigen - zwakbegaafd, antisociaal en agressief.

Isilnando Kammeron had een zoontje. De geboorte van zijn dochter heeft hij niet gehaald.

Slachtoffers

NaamIsilnando Kammeron
Geboren
Overleden10 okt. 2016
 8,8
KNMI Schiphol – 10-10-2016

Labels

Bijgewerkt: 10-04-2018 16:04

Reacties (0)

Log in om te reageren