Doodgeschoten voor boeventent

Datum
zaterdag 8 oktober 2016
Adres
Admiraal De Ruyterweg
Plaats
Amsterdam

De schietpartij vond plaats om 3.50 uur voor café Ülfet 2, vlak bij de Jan Evertsenstraat. 

Drie mannen - vrienden van elkaar - kregen ruzie met drie of vier andere mannen, ook vrienden. 

Eén van die drie of vier mannen trok een vuurwapen en schoot. Akan Aradas (44) uit Haarlem werd door enkele kogels geraakt. Hij kon worden gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

De schutter vluchtte op een witte scooter. In het Rembrandtpark werd iemand op een witte scooter klemgereden door gewaarschuwde agenten, maar de 23-jarige bestuurder bleek geheel onschuldig.

Van de daders nog geen spoor.

Wel is inmiddels duidelijk dat de schutter vermoedelijk een Marokkaan is van 20 tot 30 jaar oud die de bijnaam Snottie heeft. 

Een tweede dader wordt Appie genoemd. Deze Appie zou omgaan met mannen die Chucky, Mouse en Ali worden genoemd. Alleen is niet duidelijk of de laatste drie bij de schietpartij aanwezig waren. 

Aradas en zijn vrienden wilden eigenlijk naar een Turks café in de buurt van het Mercatorplein, maar dat sloot net. Daarop suggereerde een voorbijganger het groepje café Ülfet 2 als alternatief, hij begeleidde Aradas en zijn vrienden zelfs op zijn scooter naar het etablissement. 

Aangekomen stapten Aradas en een van zijn vrienden alvast uit hun auto en terwijl de bestuurder parkeerde raakten Aradas en die vriend voor de deur van Ülfet 2 in gesprek met enkele mannen die daar al stonden.

Dat gesprek liep snel uit de hand. Op beelden is te zien dat op een gegeven moment een glas op de grond viel. Of dat een ongeluk was of opzet, is nog niet duidelijk. 

Wel dat enkele mannen vervolgens achter Aradas aan renden en hem schopten toen hij al op de grond lag.

Toen een van de vrienden van Aradas hem wilde helpen trok Snottie een vuurwapen en schoot eerst op die vriend en daarna op Aradas - en trof hem dodelijk.

Wie is Snottie. En wie kent iemand die Appie wordt genoemd en weer mensen kent die Chucky, Mouse en Ali worden genoemd.

Dat wil de politie graag weten.

In Het Parool noemde een buurtbewoner Ülfet 2 een boeventent, een verzamelpunt voor ongure types. 

Kan kloppen. Toen Ülfet - eigendom van de familie Y. - nog op de Admiraal de Ruyterweg 107 was gevestigd, werd er in de kelder illegaal gegokt in aanwezigheid van Oost-Europese prostituees.

De eigenaar van Ülfet 2 liet AT5 weten dat hij tijdens de schietpartij binnen was, niets had gezien en ook niets wist.

Slachtoffers

NaamAkan Aradas
Geboren
Overleden8 okt. 2016

Daders/verdachten

NaamYoussef
Geboren
Overleden
 11,3
KNMI Schiphol – 08-10-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 15:32

Reacties (0)

Log in om te reageren