Amsterdam: man doodgeschoten voor boeventent

Datum
zaterdag 8 oktober 2016
Adres
Admiraal De Ruyterweg
Plaats
Amsterdam

De schietpartij vond plaats om 3.50 uur ivoor café Ülfet 2, vlakbij de Jan Evertsenstraat. Drie mannen - vrienden van elkaar - kregen ruzie met drie of vier andere mannen, vermoedelijk ook vrienden. Eén van die drie of vier mannen trok een vuurwapen en schoot. De Turkse-Nederlander Akan Aradas (44) uit Haarlem werd door enkele kogels geraakt. Hij kon worden gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

De twee gewonden (44 en 50) verkeren buiten levensgevaar.

De schutter vluchtte op een witte scooter. In het Rembrandtpark werd iemand op een witte scooter klemgereden door gewaarschuwde agenten, maar de 23-jarige bestuurder bleek geheel onschuldig.

Van de daders nog geen spoor.

Aradas en zijn vrienden wilden eigenlijk naar een Turks café in de buurt van het Mercatorplein, maar dat sloot net. Daarop suggereerde iemand daar café Ülfet 2 als alternatief, hij begeleidde Aradas en zijn vrienden zelfs op zijn scooter om het etablissement aan te wijzen. Aangekomen stapten Aradas en een van zijn vrienden alvast uit en terwijl de andere vriend zijn auto parkeert raken Aradas en die vriend voor de deur van Ülfet 2 in gesprek met enkele mannen die daar al stonden.

Dat gesprek liep snel uit de hand.

Op beelden is te zien dat op een gegeven moment ene Youssef zijn glas uit zijn handen laat vallen. Per ongeluk, opzettelijk of door iemand aangestoten - dat is niet helemaal duidelijk. Wel dat drie of vier mannen achter Aradas aan rennen en hem schoppen als hij op de grond ligt.

Toen een van de vrienden van Aradas hem wilde helpen trok Youssef een vuurwapen en schoot eerst op die vriend en daarna op Aradas - en trof hem dodelijk.

Waar de ruzie over ging is nog een raadsel. Youssef is vermoedelijk 20 tot 30 jaar en vermoedelijk van Marokkaanse afkomst.

In Het Parool noemde een buurtbewoner Ülfet 2 een boeventent, een verzamelpunt voor ongure types. Kan kloppen. Toen Ülfet - eigendom van de familie Y. - nog op de Admiraal de Ruyterweg 107 was gevestigd, werd er in de kelder illegaal gegokt in aanwezigheid van Oost-Europese prostituees.

De eigenaar van Ülfet 2 liet AT5 weten dat hij tijdens de schietpartij binnen was, niets had gezien en ook wist niets wist.


Slachtoffers

NaamAkan Aradas
Geboren
Overleden8 okt. 2016

Daders/verdachten

NaamYoussef
Geboren
Overleden
 11,3
KNMI Schiphol – 08-10-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-12-16 09:00

comments powered by Disqus