Hij bewaakte een wietplantage

Datum
donderdag 7 juli 2016
Adres
Tappersweg
Plaats
Haarlem

De 50-jarige André Braaksma lag in een bedrijfspand. Korte tijd later plaatste iemand voor de deur een karton met de tekst: 'RIP Opa André. Voor alle bekende en familie staan wij stil bij het verlies en tonen wij respect.'

Plus het adres van de afzender, een boksschool.

In het pand trof de politie een wietplantage aan. Buren verbaasde dat niet. De lamellen waren altijd dicht en het slachtoffer woonde ook in het bedrijfspand, illegaal. De moord maakte duidelijk waarom: om zijn oogst te beschermen.

Een van de buren had het slachtoffer bovendien kort geleden gesproken en toen had deze hem verteld dat hij ’s nachts om 4.00 uur door twee mannen was bespied. Het slachtoffer had toen het licht aangedaan, waarop de twee waren verdwenen.

Volgens de vrouw van Braaksma zijn er camerabeelden van de fatale overval en is op die beelden te zien dat drie mannen met bivakmutsen op het bedrijf binnendringen.

Die nacht liepen in ieder geval drie mannen door de straat, om 2,45 uur. Ze werden op camerabeelden vastgelegd. De politie zou ze graag spreken, als getuigen of als daders. Dit zijn ze.


De dochter van Braaksma vertelde tegenover het Haarlems Dagblad dat haar vader twee weken voor zijn dood een brief had ontvangen met een dreigement: geef ons geld, anders tippen we je wietplantage weg.

Braaksma zou toen hebben gezegd dat hij zich niet bang liet maken door een stel rotjongens...

Overigens handelde hij volgens zijn dochter alleen in drugs om in zijn levensonderhoud te voorzien en niet om rijk te worden. Hij was werkloos geworden en dreigde zijn huis te moeten verkopen.

De eigenaar van het bedrijfspand zou overigens meteen na de vondst van het lijk op vakantie naar het buitenland zijn gegaan.

De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Slachtoffers

NaamAndré Braaksma
Geboren
Overleden7 jul. 2016
 0
KNMI IJmuiden – 07-07-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 14:51

Reacties (0)

Log in om te reageren