Eerste foto geliquideerde Scarface

Datum
woensdag 27 augustus 2014
Adres
Plaats
Benahavis

Van drugshandelaar Samir Bouyakhrichan was tot nu toe geen foto beschikbaar, maar bij dezen.

Bouyakhrichan werd op 27 augustus 2014 om 1.50 uur door twee mannen in een horecagelegenheid in winkelcentrum Monte Halcones in het Spaanse Benahavis vlakbij Marbella geliquideerd. Hij zag ze aankomen, probeerde nog te vluchten, maar tevergeefs.

Scarface – zoals zijn bijnaam luidde – was een crimineel voor wie Amsterdam allang te klein was geworden. Hij werd er op 22 april 1980 geboren als zoon van vader A. en moeder Loissa, beiden afkomstig uit Marokko.

Samir was nog maar een paar maanden oud toen hij met zijn ouders en twee oudere broers naar de Westerleestraat 13-1 in West verhuisde.

In 2008 vestigde hij zich in Spanje, als vastgoedondernemer. In werkelijkheid was Bouyakhrichan drugshandelaar in het groot en zijn naam dook op in diverse onderzoeken.

Ook verbleef hij veel in Dubai, waar hij veel vastgoed zou bezitten. In ieder geval kwam hij uit dat land toen hij in maart 2012 op de luchthaven van Barcelona op verzoek van de Nederlandse justitie werd gearresteerd in verband met de moord in 2010 op Danny Gubbels, de 12-jarige zoon van een drugshandelaar. Die werd verantwoordelijk gehouden voor een partij drugs waarin Bouyakhrichan zou hebben geïnvesteerd. Maar in die zaak werd hij niet vervolgd.

In geen enkele grote zaak, trouwens.

Bouyakhrichan zou ook hebben geïnvesteerd in een partij van 200 kilo cocaïne die uit de haven van Antwerpen verdween. Hij zou zijn zakenrelatie Gwenette Martha hebben gevraagd uit te zoeken waar die drugs waren gebleven en dat verzoek zou hebben geleid tot de liquidatie van de Amsterdammer Najeb Bouhbouh (1977) in Antwerpen, de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt en uiteindelijk tot de oorlog in de Amsterdamse onderwereld, met Martha en Benaouf A. als belangrijkste opponenten.

Zou hebben, zou hebben.

Voor hetzelfde geld werd Bouyakhrichan gedood in een oorlog tussen de Ierse gangsterfamilies Kinahan en Hutch, die tot de dag van vandaag doorgaat en al vele levens heeft gekost – ook in en rond Marbella.

Overigens waren er op de avond van de moord op Bouyakhrichan meer Amsterdamse criminelen in Marbella, van wie er minimaal een zijn huurmoordenaar bij zich had.

En om het ingewikkelder te maken: Bouyakhrichan had een villa in Benahavis. In een tuin van een villa in Benahavis werd onlangs het lijk van de Belgische drugshandelaar Jan van Zantvoort opgegraven, die 2011 spoorloos was verdwenen en wiens broer wist te melden dat hij op de dag van zijn verdwijning een afspraak had met Mink Kok…


Bijgewerkt: 23-06-2016 13:19

Reacties (0)

Log in om te reageren